Goldmaster Türksat 4a kurulumu kanal arama

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Goldmaster Türksat 4a uydu kurulumu ve kanal nasıl aranır bir kaç modele göre resimli anlatmaya çalıştık. Eğer kanal bulamıyor ve sıfır kanal çıkıyorsa detaylara bakın.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Goldmaster uydu sistemlerinde çeşitli kanalların ortaya çıkarılması için birtakım işlemlerin yapılmasına ihtiyaç vardır. Gereken adımlar uygun şekilde tamamlandığı takdirde uydu üzerinde çok fazla sayıda kanalı görüntülemek olanaklı hale gelir. Bazı zamanlarda insanlar doğrudan bir kanal bulma gereksinimi içerisinde de olabilmektedirler.

Bu noktada da yine Goldmaster uydu sistemlerinde kanal arama işlemlerinin başarılı bir şekilde yapılmasına ihtiyaç vardır. Turksat 4A ayarları için öncelikle uydu kumandasından menü tuşuna basılmalıdır. Burada karşımıza çıkacak seçenekler arasında ‘’kurulum’’ yazan bölüme girilmelidir.

Bu noktada karşımıza bir liste çıkacaktır. Listede yer alan “uydu/TP düzenleme” seçeneğinden işlemlere aynı şekilde devam edilmelidir. Uygun ayarlar dâhilinde ekranda çıkan “Kanal Arama Ok” bölümüne tıklandığında karşımıza işlemi onaylayacağımız bir sayfa çıkacaktır.

Devamında “Aramayı Başlat Ok” tuşuna basıldığındaysa aktif olarak arama işlemi devreye girmiş olur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, yapılan arama işleminden sonra çıkacak olan ekranda 4A seçeneğini Turksat 4A’ya çevirmektir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Goldmaster uydu kurulumu

  • Menüden “Kurulum” kısmına geçin  
  • “Kanal arama”  
  • “Arama modu” manuel olacak    
  • Uydu 42.OE ve frekansına 12380  
  • Sembole inin ve 27500 yazın  
  • Dikey seçili olacak  
  • “Arama tipi” şifresiz seçilebilir 
  • Şebeke araması açık ve aramayı başlat’ ın üstüne gelip ok tuşuna basıyorsunuz

Buarada sinyal ve kalite kısmında yüzde seviyesi yüksek olması gerekir. Sinyal yoksa kablo, lnb ve çanak kontrol edilmesi gerekir.

Goldmaster kanal taşıma ve düzenleme

  • Menüden yön tuşlarıyla “Kanal listesi” kısmına geçin  
  • “Kanal listesi düzenleyivi veya düzenleme”
  • Kanaldayken “Kanal taşıma, silme veya kanal düzenleme” seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Goldmaster Türksat 4a kurulumu kanal arama
Goldmaster uydu ekleme
Goldmaster uydu kurulumu kanal arama
Goldmaster Türksat 4a kanal arama
Goldmaster kanal taşıma ve düzenleme
Goldmaster Türksat 4a kurulumu kanal arama

Goldmaster uydu güncellemeleri

Uyduda bazı durumlarda mutlaka kanal güncellemeleri gerektiği zamanlarda yapılmalıdır. Çünkü çoğu zaman sistemdeki kanallar, frekansları konusunda bir değişikliğe gitmektedirler. Bundan dolayı onlarla uyumlu olması için bizlerin de belirli zamanlarda bir güncelleme yapması gerekmektedir.

TKGS uyumlu cihazlarda ve Smart TV televizyonlarda kanal frekansları otomatik yapmakta. Çıkan yeni bir kanal varsa yine otomatik eklenir.

Bazen uyduda kayıtlı olan kanallardan sinyal alınamadığını görürüz. Bu tür durumlarda o kanalı yeniden entegre etmemiz gerekecektir. Bunun için eğer genel aramada kanal bulunamıyorsa o halde o kanala özgü frekans bilgilerini girip o şekilde bir arama yapmalıyız. Böylelikle sadece tek bir kanala özgü arama işlemi gerçekleştirmiş oluruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Goldmaster kanal bulmuyor uydu aramada çıkmıyor ise;

  • Uydu alıcı ve lnb kablo girişlerini kontrol ediniz
  • Cihazın fişini çekin
  • Sinyal oranlarına bakın. Kablo ve uydu sinyalini gösteriyor. Buna göre analiz edersiniz
  • LNB yönü oynamışsa sıkıntı çıkarabilir veya çanak antenin

Goldmaster Türksat 4a kurulumu ayarlarını doğru yapmak için izlenecek adımları yukarıya ekledik. Goldmaster uydu ekleme sorunu yaşayanlara önerimiz, fabrika ayarına döndürülüp ve yeniden kurulum yapmaları olacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.