Google haritalar yorum silme maps kaldırma talebi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google haritalar yorum kaldırma diğer adı Google maps yorum silme için nasıl yapılacağını resimli anlatım ile anlatacağız. Kasıtlı yazılan veya haksız yere yapılan yorumları silme.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google maps yani haritalar yorum silme çoğunlukla rakip firmaların veya şirketlerin yaptığı yalan veya kasıtlı yorumlar için tercih edilmekte. Bu özellik son yıllarda önem arz etmekte. İşletmem hesabıyla bağlantılı olan bu özelliğin işletmeler için bir artı olarak görülmekte.

Yapılan yalan yorumlar nasıl silinir diye araştıranlar için adım adım seçenekleri belirledik. Tabi başka yöntemlerde yer alıyor ama biz genel olan yöntemi hazırladk. 

Gideceğiniz yerin nerede olduğunu bulmanız için Google haritalar çok önemli bir hizmet olarak görülüyor. Bilmediğiniz bir şehre, ilçeye veya köye rahatlıkla gitme imkanına sahipsiniz. Yapılan yorumlacra bakarakta tercih etme nedenini belirleyebiliyorsunuz. Ama bazen kasıtlı yere yapılan yorumlar işletmeleri karalayabiliyor. Bunun için gerekli başvuru seçeneklerini sizler için oluşturduk.

Google haritalar yorum silme şikayeti

  • Google’ a iletmeniz gereken sorun bildirimi bağlantısı https://support.google.com/legal/contact/lr_dmca?product=googlemybusiness&uraw=&hl=tr
  • İlgili alanları eksiksiz ve doğru şekilde doldurunuz
  • Ekleyeceğiniz e-postaya geri dönüş olacak
  • Açıklamasını anlaşılır şekilde yapınız
  • Orjinal bağlantı veya içeriği ekleyiniz
  • Şirketi veya firmayı temsil eden kişinin tam adı yazılması gerekiyor

Size dönüş yapıldığına resmi bir evrak talep edilebilir. Örnek işletmenizin gerçek olduğunu gösteren Ticaret odası kaydı veya vergi levhası gibi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İsterseniz yorum yanında bulunan 3 noktayla bildirimde bulunabilirsiniz. Bu işlemin detayı aşağıdaki görselde yer alıyor.

Google haritalar yorum silme maps kaldırma talebi

Google maps yorum kaldırma talebi notu

Sakıncalı gördüğünüz yorumun kaldırılması veya resmin kaldırılması için başvuru yaptığınızda şunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Yaptığınız şikayet gerçekten o yorumda veya resimde yer alıyor mu?

Yalan yere yapılan şikayetler ters tepebiliyor. Yasal bir süreçe doğru gitmenize neden olabilirler. Kanıtlar Google’ dan alınabilir veya kişi ekran görüntülerini kullanabilir. Ama haklı gerekçeleriniz varsa korkmayın haftada bir ilgili bağlantıyla başvurunuzu yapınız. Yoğunluktan geç dönüş olabilir. Konu benzeri Google benim işletmem yorum silme haberine de bakmanızı öneririz.

Google haritalar yorum silme şikayeti


Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 20:48

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak