Görünmeyen numarayı öğrenme mümkün mü?

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Mobil tarafında özel numara öğrenme için adliye dışında pek bir seçeneğiniz bulunmuyor. Engel yönünden seçenek sunuluyor ama görünme şu an için olumsuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sizi arayan görünmeyen numarayı öğrenme birçok kişi tarafından merak edilen bir işlemdir. Ve bazen bilinmeyen numara ile karıştırılabiliyor. Gizli numaradan arayan kişiyi bulmak için tek yöntem hukuki yollarla mümkündür.

GSM operatörler aramalarınızı ayrıntılı olarak kayıt altında tutarlar. Fakat bu özel numarayı öğrenmek istiyorsak bunu bizimle paylaşmazlar. Öğrenmek için hukuki yollara başvurmak gerekir. Sizi arayan görülmeyen numarayı bulmak için savcılığa dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçede bilinmeyen birisi tarafından rahatsız edildiğinizi belirtmeniz yeterlidir.

 Eğer telefonunuzda bilinmeyen bir numara var ise sizi arayan bu numaraları öğrenmek kullandığınız operatöre göre farklılık gösterir. Fakat bu numaraları öğrenmek için herkesin bildiği bazı servislerde gelir. Türkiye’nin önde gelen 3 GSM operatörünü ve diğer yöntemlerin neler olduğunu inceleyelim. 

Sizi arayan ve kim olduğunu merak ettiğiniz görülen numaranın öğrenilmesi ücretli servislerle mümkün. Hepimizin duyduğu, bildiği bu servisler arayan kim servisi olarak da bilinir ve şöyle sıralanabilir:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • 11880
  • 11832
  • 11842

Veya arayanı bulmanız için KIM şeklinde mesaj yazıp boşluk bırakıp 10 haneli numara sıfır olmayacak şekilde yazarak 2200’e mesaj atarak öğrenebilirsiniz.

Sadece hukuki yollarla olur fakat bilinmeyen numaralar için operatörlerin servisleri mevcuttur.

  • Bilinmeyen No Servisini kullanabilir. Veya bunun yerine ücretli servislerden birini kullanabilirsiniz.
  • Vodafone kullanıcıları “KIM” şeklinde yukarıdacki öneriyi kullanabilirler. Bu gönderim numarası ise 7048 olacak. Ya da 11842 servisini kullanabilirler.
  • Türk Telekom kullanıcıları sorgulama rehberini kullanabilir. Bu servise ulaşmak için dilerseniz *100# menüsünü, dilerseniz de TT Mobil WAP’ı ya da 11855’i kullanabilirsiniz.

Yukarıda belirttilen yöntemleri kullanarak sizi arayan bilinmeyen numaraları öğrenmeniz mümkün olabilir.

Ayrıca sizi arayan bilinmeyen veya bilinenenler için direk gelen aramaları kapatabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Özel numara öğrenme yöntemleri nelerdir?

Artan telefon dolandırıcılığı gibi olaylar başta olmak üzere pek çok olumsuz olay insanları arayanı bulma konusunda meraklandırmıştır. Telefonlarda yapılan sahtecilik ve dolandırıcılık pek çok kişinin maddi zararlar görmesine neden olmuştur. Bu nedenle özel numaralardan yapılan aramalar cep telefonu kullanıcılarını sürekli olarak tedirgin ve huzursuz etmektedir. İnsanlar kendilerini arayan kişinin kim olduğunu merak etmekte ve bu kişilere ulaşarak haklarında şikayetçi olmak istemektedir. Bu rahatsız edici durumdan dolayı telefon hattı üreten firmalar birtakım çalışmalar yürüterek müşterilerine bu konuda destek ve yardım sağlamaktadır. Özel numara ile aramanın diğer adı da gizli numara ile aramadır.

Her iletişim firmasının kendine özgü olarak tasarladığı birbirinden farklı numara öğrenme yöntemi bulunmaktadır. Bu firmaların ürettiği özel numarayı öğrenme çözüm yollarından bazıları şunlardır;

1- Vodafone sorgulama hizmeti

Vodafone firması müşterileri için sesli arama ile öğrenme hizmetini tasarlamıştır. Birde müşteri temsilcilerine ileterek numaranın kime ait olduğunu isim ve soy isim olarak öğrenebilmektedir. Bunun için;

  • 11842 numarasını arayarak
  • Telefonun mesaj bölümüne girerek mesaj yazma kısmına ”KİM” şeklindeki yöntemi kullanabilirsiniz. Bu seferde 7048’e gönderilecek.

Bu yöntemler ile kolayca öğrenilmektedir.

2- Turkcell numara öğrenme

Turkcell firması müşterilerine sesli olarak ve SMS ile öğrenebilmek için numaranın Turkcell rehberine kayıtlı olması gerekmektedir. Sorgulama;

  • 11832 numarasını arayarak öğrenilmektedir.

3- Türk Telekom için sorgulama kanalları

Türk Telekom firmasının müşterileri için tasarladığı yöntemler ise;

  • Bilinmeyen numaraların rehberlik aracılığıyla
  • *100#  tuşlaması ile menüye erişerek
  • TT Mobil WAP üzerinden
  • 11855 numarasını arayarak

yöntemleri uygulanarak kolaylıkla öğrenilmektedir.

Görünmeyen numarayı öğrenme mümkün mü?


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2021, 00:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.