Hotmail Hesabım Çalındı Geri Alma Adımları!

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Hotmail hesabım çalındı nasıl geri alırım sorusu zaman zaman karşılaştığımız yardım taleplerinden biridir. Taleplerin detaylarında Hotmail bilgilerinin de değiştirildiği bilgisine denk geliyoruz. Makalemiz, çalınan Hotmail hesabını geri almak adına yapılması gereken yöntemleri içermekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft firmasının e-posta servisi olan hotmail hesabınız çalındığında nasıl geri alabileceğinizi bu makalemizde yayınlayacağız. Hotmail hesabını başları tarafından ele geçirildiğinde uygulayabileceğiniz yöntemleri resimli olarak aşağıdaki başlığımız altında anlatacağız.

Hotmail hesabınız çalındığından eminseniz burada bahsedeceğimiz yöntemi uygulayınız. Çünkü bazen klavyenin de acizliğine uğrayarak şifrenizi yalnış da yazabilirsiniz. Eğer şifrenizi doğru girdiğiniz halde hesabınız açılmıyorsa birazdan bahsedeceğimiz yöntemi uygulayarak hesabınız geri alabilirsiniz. 

Hotmail Adresim Çalındı Geri Alınabilir mi?

Hesabınız başkası tarafından ele geçirildiğinde ilk olarak hesabınıza ait bilgileriniz değiştirilmektedir. Bu bilgiler arasında hesabınızı geri almanızı sağlayacak olan ikinci e-posta adresi de yer almaktadır. Kısaca hesabınızı çalan korsan hesabı tekrardan sizin alamamanız için bütün aşamaları engellemektedir. Fakat çalan kişi istediği kadar bilgilerinizi değiştirsin hesabınıza ait bilgileri doğru hatırladığınızda hesabınızı geri alabilirsiniz.

Şifrem çalındı geri alabilmek için bu account.live.com/acsr?mkt=tr-TR adrese giriş yapınız.  

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki linke tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Açılan ekranda yer alan ilk kısma çalınan hesabınızın adını giriniz. Daha sonra ki kutuya ise şifresini bildiğiniz bir e-posta adresiniz giriniz. Daha sonra sayfanın altındaki güvenlik kodunu giriniz.

Hotmail Şifrem Çalındı Başvurusu

Yukarıdaki aşamadan sonra karşınıza gelecek olan ekran aşağıdaki gibidir. Bu ekrandan sizlerden bir çok kişisel bilgi istenilecektir. Buraya yazmış olduğunuz bilgiler hotmail hesabınızı alırken sisteme vermiş olduğunuz bilgilerle aynı olması gerekmektedir. Eğer aynı bilgileri yazmazsanız hesabınızı geri alamazsınız. Bundan dolayı bu ekranda yer alan formu özenle doldurunuz. Bu forumda yer alan bölümlere ne kadar fazla doğru bilgi girişi yaparsanız hesabını kurtarma şansınızda o kadar artmaktadır. Bu ekranın önemli olmasının  sebebi ise hesabınızı buraya yazdığınız bilgiler sonucunda ya kurtaracaksınız yada kurtaramayacaksınız. Bilgi girişinden sonra gönder tuşuna basınız.

image 2
Hotmail hesabım çalındı geri alma
Hotmail hesabım çalındı
Hotmail hesabım çalındı

Yukarıdaki formu gönderdikten sonra aynı anda başvurunuza cevap alamamaktasınız. Bu işlemden yaklaşık 1-2 gün sonra hotmailin cevabı sizlere ulaşmaktadır. Eğer hotmail hesabın sizlere ait olduğunu düşünürse ilk bölümde vermiş olduğunuz e-posta adresinize hesabınızı nasıl geri alabileceğinize dair bilgileri göndermektedir.

Microsoft Hesabınızı Kurtarma

Microsoft hesabınızı kurtarmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Adım 1: Microsoft Hesabı Giriş Sayfasına Gidin

İlk olarak, Microsoft Hesabı giriş sayfasına gitmek için bir web tarayıcısı kullanın. (https://account.microsoft.com/)

Adım 2: “Şifremi Unuttum” Seçeneğine Tıklayın

Kullanıcı adı ve şifre alanlarının altında bulunan “Şifremi unuttum” veya “Forgot password” seçeneğine tıklayın. Bu seçenek sizi şifre kurtarma sayfasına yönlendirecektir.

Adım 3: Hesabınızın Durumunu Belirtin

Şifre kurtarma sayfasına geldiğinizde, hesabınızın neden kurtarılması gerektiğini belirtmeniz istenecektir. “Microsoft Hesabımı başka birisinin kullandığını düşünüyorum” seçeneğini seçin ve “İleri” veya “Next” butonuna tıklayın. Bu, hesabınızın ele geçirildiği durumları inceleyen bir adımdır.

Adım 4: İlgili Bilgileri Girin

Bu adımda, hesabınızın güvenliğini sağlamak için gerekli bilgileri girmeniz gerekecektir. Aşağıdaki adımları izleyin:

  • Şüphelendiğiniz e-posta adresini ilk metin kutusuna girin. Bu, hesabınızla ilişkilendirilen e-posta adresidir. Örneğin: [email protected].
  • İkinci metin kutusuna Captcha karakterlerini girin. Captcha, otomatik botların veya kötü niyetli yazılımların erişimini engellemek için kullanılan rastgele karakterlerden oluşur. Eğer karakterleri doğru bir şekilde tanımlayamıyorsanız, yeni karakterler için “Yeni” veya karakterleri size okutmak için “Ses” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Adım 5: Güvenlik Kodunu Alın

Bu adımda, hesabınızın güvende olduğunu doğrulamak için bir güvenlik kodu almanız gerekecektir. Kodu almak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Hesabınızla ilişkilendirilen yedek e-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin. Bu adrese/numaraya bir güvenlik kodu gönderilecektir.
  • Güvenlik kodunu alın ve ilgili metin kutusuna girin.

Adım 6: Bilgi Doğrulama Formunu Doldurun

Bu adımda, hesabınızın sahibi olduğunuzu doğrulamak için bir bilgi doğrulama formunu doldurmanız istenebilir. Formda size ait olan ve hesabınızla ilişkilendirilen bilgileri girmeniz gerekecektir. Formu mümkün olduğunca doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.

Adım 7: Şifrenizi Sıfırlayın

Eğer doğrulama işlemi başarılıysa, size bir şifre sıfırlama bağlantısı gönderilecektir. Bu bağlantıyı kullanarak hesabınız için yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Yeni şifreyi girmeniz ve teyit etmeniz gerekecektir.

Yeni şifrenizin güçlü ve karmaşık olduğundan emin olun. Şifreniz en az 8 karakter uzunluğunda olmalı ve büyük harf, küçük harf, rakam ve semboller içermelidir.

Hotmail hesabım çalındı ve hesap güvenliği konumuz buraya kadar.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.