Hotmail hesabım otomatik açılıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Hotmail mail adresim şifre girmeden otomatik olarak açılıyor neden? Hotmail e-posta adresimin otomatik oturum açmasını devredışı bırakmak için kapatma ayarları.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu haberimizde hotmail kullanıcılarını rahatsız eden bir durumu çözmeye çalışacağız. Özellikle burada anlatacağımız sorun windows 8 ve windows 8.1 kullanıcıları tarafından karşılaşılmaktadır. Intetnet explorer tarayıcısından hotmail veya outlook sitelerine girildiğinde e-posta adresiniz otomatik olarak oturum açıyorsa burada anlatacağımız yöntemi uygulayarak kapatabilirsiniz.

Otomatik oturum açılan hesaptan çıkış yapsanız dahi tekrar explorerdan giriş yaptığınızda e-posta adresiniz herhangi bir şifre girmeden açılacaktır. e-posta adresinizin şifre girilmeden açılması kullanmış olduğunuz işletim sisteminden kaynaklanmaktadır. Aslında bir yönden güzel bir özellik olmasına rağmen bazı olumsuz sonuçları da doğurabilir. Örneğin bilgisayarınıza başka kişilerin oturması durumunda sizden habersiz e-postalarınızı okuyabilir. Bundan dolayı bu özelliği aktif hale getirmeniz bir anlamda güvenlik zaafiyetidir. Peki otomatik oturum açmayı nasıl kapatabiliriz? 

Hotmail otomatik açılıyor engelleme

  • Windows 8 ve windows 8.1 kullanıcıları buz özelliği iptal edebilmeleri için ekranın sağ köşesinde bulunan menüyü açmaları gerekmektedir. Bu menüyü açabilmek için farenizi ekranın sağ üst köşesine sürükleyiniz. Aşağıdaki resimde görünen menü açılacaktır. Bu menüde yer alan kırmızı kutucuk içerisine aldığımız Ayarlar bölümüne tıklayınız.

Hotmail otomatik açılıyor engelleme

  • Yukarıdaki bölümde yer alan ayarlar bölümüne tıkladığınızda ekran genişleyecektir. Açılan ekranda bir çok seçenek karşınıza gelecektir. bu seçenekler içerisinde yer alan “Bilgisayar ayarlarını değiştir” yazısına tıklayınız
  • Bu işlemden sonra bilgisayar ayarlarına ulaşmış olacaksınız. Bu ayarlar içerisinde yer alan baştan ikinci sırada bulunan Hesaplar bölümüne giriş yapınız.
  • Hesaplar bölümüne girdiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza açılacaktır. Bu ekran içerisinde bulunan seçeneklerden ilk baştakine tıklayınız. Hesaplar yazısına tıkladığınızda tanımlamış olduğunuz e-posta adresiniz karşısında çıkacaktır. Bu bölümde yer alan mail adresiniz  hotmail – outlook – windwoslive uzantısına sahiptir. Bu ekranda yer alan “Bağlantıyı kes” yazısına tıkladığınızda e-psota adresiniz artık otomatik olarak oturum açmayacaktır.

Hotmail hesabım otomatik açılıyor

Microsoft firması tarafından verilen bütün hesaplarınızı bu şekilde devredışı bırakabilirsiniz. Eğer otomatik oturum açamaya izin verirseniz yukarıda dediğimiz gibi hesabınızın güvenliği tehlikeye girebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 16:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir