Huawei fabrika ayarlarına döndürme format atma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Huawei fabrika ayarlarına döndürme işlevine alternatif "hard reset" atmayla işlemde yapılabilir. Ama imei değiştirme gibi işlem yapanlar için hard reseti önermiyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlar hayatımızda büyük bir bölümünde bulunuyor. İnsanlar sürekli akıllı telefonlarını değiştirme ihtiyacı duyuyor. Çünkü her geçen gün yeni ve daha fazla özelliğe sahip telefonlar üretiliyor. Akıllı telefonlar ile hayatımız oldukça kolaylaşıyor. Ancak bazen telefonlara belirli sebeplerden dolayı format atmak yani fabrika ayarlarına döndürmek gerekebiliyor. Kullanıcılar ise bunun sebeplerini ve nasıl format atıldığı ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Huawei açılmıyor, ekranda kalıyor, donuyor, yavaş çalışıyor ve desen kilidi açılmıyor gibi sorunlarda “Hard reset” açılabilir. Bu işlemle verileriniz silinerek tamamlanacak. Telefon alındığı ilk gün ki gibi mevcut seçeneklere dönecek.

Huawei fabrika ayarlarına döndürme

Telefonlara neden format atılır ve nasıl format atılır? Telefonlarda yavaşlama, sürekli hata alma ve çökme yaşanması vb. durumlarda format atma ihtiyacı duyuluyor. Format atma işlemi ise oldukça kolay. Yapmanız gereken ilk olarak telefonunuz açık ise kapalı konuma getirmektir. Daha sonra “Ses açma” tuşuna basın ve basılı durumdayken “Açma (Power)” tuşuna basın ve bu şekilde iki üç saniye kadar bekledikten sonra ekrana ” Recovery (kurtarma)” ekranı gelecektir.

Açılan bu ekrandaki yazılardan “Wipe data…” yazısına ses kısma tuşu ile gelerek “Power” tuşuna basın. Yeniden açılan farklı bir sayfada ise “Reboot….” seçeneğine gelerek “Power” tuşuna tekrar basın. Bu şekilde işlem tamamlanmış olacak. Ancak telefonun açılması biraz uzun sürebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei fabrika ayarlarına döndürme format atma

Yeni model Huawei fabrika ayarları 

  • Telefon ayarlarına girin
  • Aşağıya doğru inerek ‘Sistem
  • Sıfırlama‘ giriniz
  • ‘​​​Fabrika verilerine sıfırlaya‘ dokunun
  • Telefonu sıfırla” sonra yine aynı seçenekle işlemi onaylayınız

Huawei fabrika ayarlarına döndürmeYeni model Huawei fabrika ayarları Huawei fabrika verilerine sıfırlama

Huawei tüm ayarları sıfırlama ve ağ ayarlarını sıfırlama nedir? 

  • İlk seçenekle telefonun ilk ayarlarına döndürme sağlanır. Yaptığınız tüm ayarı alınan günki ayarına çevirir. Örnek zil ayarı veya ses ayarı gibi…
  • İkincisi için internetle ilgili ayarları başa döndürür. Bu seçenek genelde wifi bağlantı sorunlarında veya mobil veride görülen sorunlarda kullanılır.
  • Üçüncü ile telefonu komple sıfırlamayı sağlar.

Eski modellerde fabrika ayarları 

Fabrika ayarlarına çevirmek için ayarlardan “Gelişmiş seçeneklere” sonra “Yedekleme / sıfırlama” son işlem “Fabrika verilerine sıfırlamaya” ve gerekli onaylara dokunma.

NOT: Eski ve yeni bölümü zamanla gelen Android güncellemeleriyle değişebiliyor. Zaten genelde yeni sürümlerde ilk adım aynı oluyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak