İnternet sürekli kopuyor TTnet Superonline

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Evde ve iş yerinde internet bağlantınız da ara ara kopmalar oluyorsa nedenini anlamak için bazı denemeler yapmanız gerekiyor. Modemde ADSL ve internet ışıklarıyla kontrol!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Pek çok internet kullanıcısı internet kullanım süresi boyunca mutlaka internet kopmaları yaşamıştır. Bu sorun yaşanıldığı zaman gerçekten sinir bozan bir durumdur. Peki, böyle bir durumda karşılaştığımızda internet bağlantımızı geri getirmek için neler yapmalıyız? Bu sorunun çözümü nedir? İnternet bağlantıların kopmasının çözümleri hakkında fikir sahibi değilseniz öncelikli olarak yapmanız gereken ya servis sağlayıcınız ile iletişime geçmek olmalıdır ya da en yakın internete bağlanabileceğiniz bir yerden (örneğin; telefon) internete bağlanıp çözüm yolları aramak olmalıdır.

İnternet kopması yaşadığınızda servis sağlayıcınız ile görüşün: Herhangi bir sebepten dolayı internet kopması yaşıyorsanız ve herhangi bir çözüm yolu bulamadıysanız ya da bildiğiniz çözüm yolları işe yaramıyorsa derhal yapmanız gereken telefona sarılıp internet sağlayıcınız ile iletişime geçmektir. İnternet sağlayıcınız ile iletişim sağladıktan sonra ilgilinin verdiği cevapları dikkatli bir şekilde dinleyin ve verilen direktifleri yerine getirin. Çok yüksek bir ihtimalle verilen direktifler yerine getirildikten sonra ve sorun üzerinde hakimiyet sağlandıktan sonra internet kopmalara yaşamayacaksınız.

Forumlar üzerinden internet kopmaları hakkında genel soruları okumanızı öneririz. Her insanın sorun anlatışı farklı olabiliyor. Google üzerinden sahip olduğunuz sorunu detaylı bir şekilde aratarak daha önce aynı sorunu yaşayan kişilerin sunmuş olduğu çözüm yollarına ulaşabilir ve verilen çözüm yollarını uygulayabilirsiniz. Uygulama işleminin hemen ardından çok yüksek bir olasılık ile internet kopma sorununuz çözülecek ve internet kullanımınıza kaldığınız yerden devam edeceksiniz.

İnternet sürekli kopuyor TTnet Superonline

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet kopma sorunu için genel bilgi

  • Modemin ışıklarını analiz edelim. Hangi ışıklar yanıyor hangileri yanmıyor. ADSL, internet veya wifi…
  • ADSL ve internet ışığı yanıyorsa farklı cihazlarda deneyin. Kablosuz olarak deniyorsanız kablolu deneyin.
  • ADSL yanmıyorsa telefon hattında (kablo veya bina ankastre kutusu) sorun olabilir. Birde alt yapı ve internet hizmetini veren yerle alakalı sorun olabilir. Bu sorun için kablolar kontrol edildiyse ilk internet hizmetini aldığınız yeri aramanız gerekiyor.
  • İnternet ışığı yanmıyor. Modeminiz ip alamıyor olabilir. Modemi kapatıp açıp deneyin. İnternet müşteri hizmetlerini arayın. Duruma göre modemi resetleyip yeniden kurulumu yapınız.
  • Modemde sorun olabilir. Başka bir modemde deneyin.
  • Her zaman kaliteli bir modem kullanınız. 
  • Alt yapınız destekliyorsa fiber yoksa VDSL hizmetine geçiniz. Tabi destekliyorsa.
  • İnternet hızınız alt yapınıza göre yüksek olabilir. Yani alt yapınız desteklemeyen bir hıza ayarlı olabilir. Hızınızı düşürün. Yine müşteri hizmetleriyle görüşmeniz gerekiyor.

Verilen bilgiler Superonline, Türk Telekom yani TTnet, Doping, Vodafone, Turknet ve kablonet için geçerli.


Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2018, 01:31

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.