iOS mac adresi nasıl bulur ?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iOS işletim sistemine sahip iPhone 5s, 6s,SE ve iPhone 7 telefonlarda MAC adresinin nasıl bulunacağını yazılı ve görsel olarak anlatmaya çalışacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

MAC adresi tabirini bilgisayarlarda bir çok kez duymuşturuz. Mac adresi sadece kullandığınız bilgisayarlarda değil akıllı telefanlarınızda da bulunmaktadır. Peki MAC adresi nedir ve ne işe yarar ? Bu sorunuza cevap vererek makalemimize başlayalım. Mac adresi herhangi bir ağda kullandığınız cihazı tanımaya ve ayırmaya yarayan bir adrestir.

Her ağa bağlanan cihazın kendine özeli bir mac adresi bulunmktadır ve bu numara bir tanedir. Ağda bulunan cihazların kimliğini bulabilmek için bu numara aslında önemlidir. Mac adresini kullandığınız telefon SIM kartınızdan almamaktadır. Telefona atmış olduğunuz formatlar, fabrika ayarlarına döndürme telefonunuzun MAC adresini değiştirmez.

MAC adresini telefon kullanıcılarının kullanım amacı kablosuz ağ güvenliğini sağlamak içindir. Şuan bir çok ağda artık baş ağrıları yaşanmaması için mac adresi güvenliği uygulanmaktadır. Eğer kullanacağınız ağa iPhone’nunuzun  Mac adresini girmezseniz ağa bağlanamazsınız. MAC adresi güvenliği  ile korunan bir ağın wi-fi şifresini bilseniz bile ağa bağlanamazsınız. Bunun için dediğimiz gibi bu ağa cihazınızın mac adresini kaydetmeniz gerekmektedir.

Peki iPhone telefonlarda mac adresini nasıl bulabiliriz. Aşağıdaki başlığımız altında bu sorunuzun cevabını yazılı ve görsel olarak bulabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS mac adresi nerede yazıyor

İlk olarak iPhone telefonunuzun ayarlar bölümüne giriş yapınız. Ayarlar bölümüne giriş yaptığınızda ise Genel bölümüne giriş yapınız. Aşağıdaki resimde bu bölüm sizlere gösterilmiştir.

mac adresi nerede yazıyor

Genel bölümü içerisinde yer alan seçeneklerden ise Hakkında bölümüne giriş yapınız.

iOS mac adresi nasıl bulur ?

Karşınıza gelen ekranda ise ağa aygıtlarının  karşısında mac adresiniz yazmaktadır.  Aşağıdaki resimde bu bölüm kırmızı kutucuk içerisine alınmıştır. Wi-Fi Adresi, Bluetooth şeklinde iki ayrı bağlantı aygıtını görebilirsiniz. Bu aygıtların karşısında o aygıta ait mac adresi yazmaktadır. Bu iki aygıt içerisinde tabiki en sık kullanılanı wi-fi mac adresidir.

mac adresi ayarları


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 20:26

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak