IP adresi çakışma sorununun çözümü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bilgisayar kullanıcılarının başına gelen olumsuz durumlardan biri de iP adresi çalışmasıdır. Bu haberimizde iP adresi çakışmasında nasıl çözüm üretebileceğinizi yayınlayacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gülük bilgisayar kullanımında başımıza gelen olaylardan biride kullandığımız bilgisayarlarda ip çakışması yaşanmasıdır.  IP çakışması sorunu devamlı olarak karşımıza çıkmasa da yaşandığında bizleri biraz üzmektedir. Çünkü ip çakışması olan bilgisayarların internet bağlantıları gidebilmektedir. Bundan dolayı bu sorunun çözümü bilmediğiniz takdirde bilgisayarınızda internet kullanamayabilirsiniz. IP çakışması sorununun çözümümü aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

IP adresi çakışma sorununun çözümü

IP çakışma sorununa dair çözüm önerilerimizi sizlere madeler halinde anlatmaya başlayalım. Bu adımları elimizden geldiğince resimli oalrka anlatmaya çalışacağız. Aslında bu sorunun çözümünün çokda zor olmadığını göreceksiniz. 

  • İlk olarak bilgisayar dünyasında bilinen meşhur kara ekrana ulaşmanız gereklidir. Bunun için bilgisayarınızın Başlat tuşuna basarak karşınıza gelen arama bölümüne CMD yazıp enter tuşuna basınız. Aşağıdaki resimde nasıl ve nereye yazacağınız gösterilmiştir.

IP adresi çakışma sorununun çözümü

  • CDM yazısına yazıp enter tuşuna bastığınızda ise aşağıdaki meşhur dos ekranı karşınıza gelecektir. Aslında bu bölümde kullanılan komutları bilirseniz kullanımı eğlenceli bir uygulamadır. Kısacası bu ekrana komut satırı penceresi de diyebiliriz.

tanımlanamayan ağ ip

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Karşınıza gelen komut ekranına  “netsh winsock reset” komutunu yazarak enter tuşuna basınız. Aşağıdaki resimde bu komutun yazılmış şekli görünmektedir. Bu işlemden sonra her değişiklikte yaptığımız gibi bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bu işlemden sonra iP çakışması sorununuz çözülmüş olacaktır.

ağ tanımlanmıyor

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda internet sorununuzunda çözüldüğünü göreceksiniz.


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 20:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.