iPhone Arayan Kişinin İsmini Söyleme Kapatma

iPhone arayan kişinin ismini söylemeyi açmak veya kapatmak için neren işlem yapmanız gerektiğini bu makalede bulacaksınız.

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

iPhone arayan kişinin ismini söylemeyi kapatmak için ne yapılmalı resimli anlatımımızla bu soruyu yanıtlıyoruz. Tabi bazıları tam tersi arayan kişinin ismi söyleme nasıl açılır sormakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bazen iPhone kullanıcılarının şikayetçi oldukları konulardan biri gelen aramalarda kişinin adının söylenmesi. Esasında bu özellik kapalı olarak gelmekte. Bazıları ayarları kurcalarken tam emin olmadıkları bazı seçenekleri açıyor. İşte bu seçeneklerden biri olan “Aramaları duyur” nasıl kapatılır görsellerle haberimizde yer verdik.

Arayan kişinin adının söylenmesi özelliğini çoğu eski telefon kullanıcıları Nokia ile hatırlamakta. Bu özellik zamanında çok popülerdi. Şimdilerde yaşlıların tercih ettiği bir özellik oldu.

iPhone telefonda arayan kişinin ismini söyleme kapatmak için aşağıdaki adımları harfiyen yapmanız yeterli olacak. Tekrar açmak için aynı yolu izleyebilirsiniz. Bu özelliği genelde yaşlılar kullanmakta. Malum gözleri iyi görmediğinden onlar için çok yararlı olabiliyor. Tabi birde doğru söylerse. 🙂

iPhone Arayan Kişinin İsmini Söyleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Apple iPhone, çağrılarınızı alırken ve telefonunuz çaldığında arayan kişinin ismini size sesli olarak söyleme özelliğine sahiptir. Bu özellik, özellikle sürüş halindeyken veya telefonunuzu elinizde tutamayacak durumdayken çağrıları daha güvenli bir şekilde yönetmenize yardımcı olur. Bu başlığımızda, iPhone’da arayan kişinin ismini sesli olarak söyleme özelliğini nasıl kullanacağınızı anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Adım 1: Siri’yi Etkinleştirin

iPhone’da arayan kişinin ismini sesli olarak söyleme özelliğini kullanmak için Siri’yi etkinleştirmeniz gereklidir. Siri, Apple’ın sanal asistanıdır ve bu özelliği kullanabilmek için Siri’nin açık olması gereklidir.

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Siri ve Arama bölümüne gidin.
  3. Siri’yi Etkinleştir seçeneğini açın.

Adım 2: Hands-Free Ayarınızı Yapın

Siri’yi kullanarak çağrılarınızı yönetmek için iPhone’unuzu hands-free (eller serbest) moduna almanız gereklidir. Bu şekilde, Siri komutlarınızı sadece sesinizi kullanarak verebilirsiniz.

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Genel bölümüne gidin.
  3. Siri ve Araçlar’a tıklayın.
  4. El serbest kullanımda tüm zamanlar seçeneğini açın.

Adım 3: Çağrıları Siri ile Yanıtlama

Artık Siri’yi etkinleştirdiğinize göre, çağrıları Siri ile yanıtlayabilirsiniz. Siri, arayan kişinin ismini ve diğer çağrı bilgilerini sesli olarak size söyleyecektir. Böylece, kimin aradığını öğrenmek için telefonunuzun ekranına bakmanıza gerek kalmadan çağrıları karşılayabilirsiniz.

  1. Telefonunuza çağrı geldiğinde, telefonunuzu eller serbest moduna alın.
  2. Siri’yi çağırmak için “Hey Siri” ifadesini sesli olarak söyleyin veya ana ekran düğmesine basılı tutun.
  3. Siri, arayan kişinin adını ve diğer çağrı bilgilerini size sesli olarak söyleyecektir.
  4. Eğer çağrıyı yanıtlamak istiyorsanız, “Cevapla” veya “Ara” gibi komutlarla yanıt verebilirsiniz.

iPhone’ da arayan kişinin ismini sesli olarak söyleme özelliği, çağrıları daha güvenli ve kullanışlı bir şekilde yönetmenize yardımcı olur. Siri’yi etkinleştirerek ve telefonunuzu hands-free moduna alarak, çağrıları yanıtlarken ellerinizi kullanmadan kimin aradığını öğrenebilir ve çağrıları yönetebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, sürüş halindeyken veya telefonunuzu elinizde tutamayacak durumdayken çağrıları daha güvenli bir şekilde alabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Arayan Kişinin İsmini Söyleme Nasıl Kapatılır?

iPhone gelen aramalarda arayan kişinin ismini söylemeyi kapatmak için sıralama şu şekilde:

iPhone’ nun Ayarlarına giriniz. “Telefon” / “Aramaları duyur” seçeneğine giriniz. “Her zaman” yazılı olanı “Hiçbir zaman” olarak değiştiriniz. Sorunla karşılaşırsanız cihazı kapatınız ve açıp deneyiniz.

iPhone arayan kişinin ismini söyleme kapatma
iPhone arayan kişinin ismini söyleme kapatma
Arayan kişinin ismini söyleme nasıl kapatılır?
iPhone arayan kişinin ismini söylemeyi açma
Arayan kişinin ismini söyleme iphone 7
iPhone arayan kişinin ismini söyleme özelliği

iPhone arayan kişinin ismini söyleme nasıl kapatılır ve sonrasında iPhone arayan kişinin ismini söylemeyi açmak için gerekli adımları bu haberde sizlere hazırladık.

iPhone Arayan Kişinin İsmini Söylemeyi Kapatamıyorum

iOS ayarlarını sıfırlamak, çeşitli teknik sorunları çözebilecek ve iPhone veya iPad’inizi ilk günkü hali gibi yapabilecek bir işlemdir. Bu işlem, cihazınızdaki tüm ayarları sıfırlar ancak kişisel verilerinizi ve uygulamalarınızı silmez. Bu makalede, iOS cihazınızdaki ayarları nasıl sıfırlayacağınızı anlatacağız.

Adım 1: Ayarlar Menüsüne Girin

iOS ayarlarını sıfırlamak için Ayarlar bölümünü açın. Ayarlar uygulaması, dişli çark simgesini temsil edilir.

Adım 2: Genel Ayarlara Git

Ayarlar uygulaması içerisinde, ekranın ortasında yer alan “Genel” bölümüne tıklayın. Bu bölüm, cihazınızın çeşitli genel ayarlarına erişim sağlar.

Adım 3: Sıfırlama Ayarlarına Git

“Genel” bölümünün en altında “Sıfırla” seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu seçenek, cihazınızın çeşitli ayarlarını ve içeriklerini sıfırlamanıza olanak sağlar.

Adım 4: Tüm Ayarları Sıfırla

“Sıfırla” menüsü içerisinde “Tüm Ayarları Sıfırla” seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu seçenek, cihazınızdaki tüm ayarları (Wi-Fi, Bluetooth, Uygulama Ayarları vb.) ilk durumuna geri getirir, ancak kişisel verilerinizi ve uygulamalarınızı silmez.

Adım 5: Onayla

Bir onay istemi göreceksiniz. “Tüm Ayarları Sıfırla”yı onaylamak için bu istemi kabul edin. Cihazınızın kilidi varsa, sıfırlama işlemini tamamlamak için parolanızı girmeniz gerekebilir.

iOS ayarlarını sıfırlamak, iPhone veya iPad’inizdeki çeşitli teknik sorunları çözebilir ve cihazınızı ilk günkü hali gibi yapabilir. Ancak, herhangi bir değişiklik yapmadan önce cihazınızı yedeklemek önemlidir. Bu işlem kişisel verilerinizi veya uygulamalarınızı silmez, ancak tüm ayarlarınızı ilk durumuna döndürür. Bu nedenle, ayarları sıfırlamadan önce tüm önemli Wi-Fi şifrelerini, VPN ayarlarını ve diğer önemli ayarları not etmekte fayda vardır. Teknik sorunlarla karşılaştığınızda veya cihazınızı ilk hali gibi yapmak istediğinizde, bu adımları takip edebilirsiniz.

iPhone arayan kişinin ismini söyleme açma kapatma adımları buraya kadar.

Sonraki: iPhone rehberdeki aynı numaraları silme

iPhone arayan kişinin ismini söyleme
Arayan kişinin ismini duyma 5
iPhone arayan kişinin ismini söylemeyi açma 5
iPhone arayan kişinin ismini söylemeyi kapatma 5
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.