Macbook açılış şifresini değiştirme kaldırma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Unutulan Macbook açılış şifresini değiştirme adına uygulayacağınız adımlar, makalenin tarihi dikkate alınarak yapılmalı. Mac şifre değiştirme işleminde yeni ve eski sürümlere göre bir kaç seçenekte değişiklik görülmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mac parolasını bilmiyorum diyenler veya oturum açılmıyor şeklindeki yapılan aramalarda çoklu yöntemlerle karşılaşacaksınız. Lakin bir çoğunun birbirine benzer işlemler olduğunu şimdiden belirtelim.

Önce, Mac şifre değiştirme işlemini “Kullanıcılar / Gruplar kısmından uygulayacağız, sonrasında menü bölümünden “Sistem tercihleri” adlı alana girilerek, buradaki kullanıcılar kısmından gerekli işlemleri uygulayacaksınız.

Eğer başka bir yönetici hesabı varsa o hesap üzerinden şifre sıfırlaması yapılabilir. Bunun içinde oturum açılır ve yine sistem tercihlerinden kullanıcılar kısmından kilit işareti ve yöneticinin ad parolası sonrasından kullanıcı adı seçilir ve parola sıfırlama yapılır. Yeni parola oluşturulup test edilir.

Apple üzerinden sıfırlama yapılmaya çalışıldı ise, Macbook’ un WiFi ile internet erişimi sağlanır ve işlemler bu şekilde tamamlanır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Macbook açılış şifresini değiştirme kaldırma
Macbook açılış şifresini değiştirme kaldırma

Macbook açılış şifresini nasıl değiştirilir

Lion kullanıcılarında Mac şifre sıfırlaması adımları için:

  1. Sistem yeniden başlatılsın.
  2. Açılış sırasında option alt tuşuna basılı tutulacak.
  3. Kurtarma diski yani Recovery seçilecek.
  4. Menüden izlenceler başlığında “Terminal” seçilecek.
  5. Gelen yere resetpassword yazılarak enter yapılacak.
  6. Şifresi sıfırlanacak kullanıcı seçilecek ve yeni şifre seçilecek. 

Eski işletim sisteminin yüklü olduğu Mac’ ler için:

  1. Mac sistem yükleme DVD kullanılacak
  2. Mac yeniden açılacak.
  3. Açılış ekranında c tuşu basılı tutulacak. (Bazılarında cmd + r tuşlarıyla işlem yapılabiliyor)
  4. DVD açılışı sağlanacaktır.
  5. Kurtarma ekranı geldiğinde menüden Utilities ve Reset password geçin.
  6. Yine kullanıcı seçilecek yeni şifre belirlenecek ve parola ipucu girilecek.

Hiç bir şekilde oturumu açamadıysanız uzman desteğine yönelmeniz gerekiyor. Apple’ ın teknik servisinde işlem yaptıracaklar için belki fatura bilgisi istenilebilir. En azından garanti kapsamındaki işlemler için bu şart oluyor.

Apple’ ın Macbook parola sıfırlama öneri adımları

Apple tarafından hazırlanan ilgili seçeneklerin bir çok model için geçerli olduğunu vurgulayalım. Önce bu seçeneklerin denenmesi, sonra yukarıdakilerin ve şifre kırma programı ile deneyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Macbook acilis sifresini degistirme 2
Macbook açılış şifresini değiştirme
Macbook acilis sifresini degistirme 3
Macbook açılış şifresini kaldırma

Macbook şifre kırma programlarına dikkat

İnternette dolaşan şifre kırma programı adı altında yapılan paylaşımların bir kısmının kişinin sistemine zarar verme olasılığı var. Ya çok eski bilgilere sahip ya da zararlı içerik yerleştirme durumları yaşanmakta.

Macbook şifre kırma programı yazılan her bağlantıya tıklamamanızı öneriyoruz. En azından, ilgili bağlantı güvenli alanlarda kontrol edildikten sonra denenmeli.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.