Microsoft Edge açılmıyor onarma için sıfırlama

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Microsoft Edge açılmıyor veya bazende arama yapılmıyor aynı ekranda kalıyor ve donma sorunu oluşuyorsa tarayıcıyı sıfırlama ve onarma işlemleri gerekebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tarayıcıların genelinde yavaşlama veya donma sorunları görülebiliyor. Buna neden olanların en önemlisi virüs bulaşması oluyor. Sonrasında güncelleme uyumsuzluğu gelebiliyor. Microsoft Edge açılmıyor sorununda yapılabilecek çoklu işlemleri sizlere hazırladık.

Microsoft şirketinin Windows 10 sürümü ile kullanıma açtığı Microsoft Edge internet yarayıcısı ilk kullanım ile beraber farklı sorunlar vermeye başladı. Bu tarayıcı hızı ile ön plana çıkmış olsa da alışık olduğumuz internet tarayıcılarındaki entegre edilmiş uygulamaları kabul etmiyor olması en başlıca sorun olarak kullanıcılarını rahatsız etti.

Yapılan güncellemeler: Microsoft şirketi  kullanıcıları tarafından yapılan yorum ve eleştirileri dikkate alarak gerekli olan güncellemeleri zaman içinde yapmaktadır. Yapılan son güncelleme ile birlikte birçok sorun giderilmiş olum en çok kullanılan internet tarayıcıları ile aynı seviyeye gelmeyi başarmıştır.

Microsoft Edge sıfırlama nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu tarayıcı içinde kullanıcıların en çok kullandığı şekilde bir sıfırlama seçeneği bulunmamaktadır. Sıfırlama seçeneği ile karşılaşılan problemler giderilerek ilk kurulumdaki gibi kullanılmaya başlanabilirdi. Diğer internet tarayıcılarında olan bu özellik Microsoft Edge tarayıcısında farklı yoldan yapılmaktadır.

Bir klasör üzerinden dosya gezgini açılarak gizli öğeleri göster seçeneği aktif edilir. Edge’nin kurulu olduğu yerdeki MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe dosyası silinir.  Windows Power Shell uygulaması yönetici olarak çalıştırılarak gerekli olan kod girilir. Daha sonra işlemler bir kaç dakika devam edecektir.

Tarayıcı bu işlemler sırasında açılıp kapanacaktır. İşlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılan Edge sayfası ilk kurulum gibi olacak ve sıfırlanmış olarak kullanabileceksiniz. Yeni güncellemeler ile önümüzdeki günlerde sıfırlama seçeneğinin getirilmesi beklenmektedir.

Denetim masasından yüklü güncellemeleri kontrol ediniz. Tarayıcı güncellemesi varsa kaldırınız. Birde Windows özelliklerini aç kapattan tarayıcı işaretini kaldırıp tamam yapıp sonra tekrar işaretleyip onaylayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Güncel  Edge geçmişini temizleme işlemi yazımıza kesinlikle bakmanızı öneririz.

Microsoft Edge açılmıyor onarma için sıfırlamatarayıcı sıfırlamawindows 10 Microsoft Edge sıfırlama

Microsoft son işletim sisteminde bir çok yenilik kullanıcılarına sundu. Artık bilgisayar kullanıcılarının zorlandığı bir çok mesele Windows 10 ile sorun olmaktan çıktı. Örnek verecek olursak kullanıcılar bilgisayarlarında bulunan donanımların doğru sürücülerini bulmakta zorlanmaktadırlar. Yeni sürüm bu sorunu sizin adınıza çözerek veri tabanından en doğru sürücüyü çekerek bilgisayarınıza yüklemektedir. 

Microsoft EDGE tarayıcısı çalışmıyor onarma

Aşağıdaki adımları denedikten sonra sorun hala devam ediyorsa denetim masasından tarayıcıya gelen güncellemeleri kaldırıp tekrar denemeniz önerilir. Bunun dışında sistem geri yükleme adımını deneyebilirsiniz.

Bu tarz yeniliklerin yanı sıra Windows 10’da yeni uygulamalarda bizlerle paylaşıldı. Farklı bir kaç yazılım bu işletim sisteminde yer aldı. Herhalde en çok başlat menüsünün tekrar geri gelmesi kullanıcıları sevindirmiştir 🙂 Yeni gelen yazılımlardan biride internet tarayıcısı olan Microsoft EDGE’dir. Bu tarayıcı aslında sadece internette gezinmenizi sağlamamaktadır. İşletim sistemi ile entegre çalışan bu yazılım ile farklı işlemlerde yapabilmektesiniz. Peki uzun bir kullanımdan sonra Microsoft EDGE yavaşlamaya başlarsa ne yapabiliriz ? Bu sorunuzun cevabını aşağıdaki başlığımızın altında yazılı ve görsel olarak bulabilirsiniz.

  • İlk olarak ekranın sol alt kısmında bulunan ayarlar bölümüne tıklayınız. bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki resimde görünen seçenekler gelecektir. Bu bölümde kırmızı kutucuk içerisine aldığımız Uygulamalar bölümüne giriş yapınız.

Microsoft EDGE sıfırlama ve onarma RESİMLİ

  • Uygulamalar bölümüne girdiğinizde karşınıza bilgisayarınızda bulunan uygulamaların hepsi çıkacaktır. Buradan Microsoft EDGE uygulamasını bularak üstüne tıklayınız.

Microsoft EDGE sıfırlama

  • Yukarıdaki işlemden sonra ekranda bazı bölümler açılacaktır. Taşı, Kaldır ve Gelişmiş Seçenekler bölümlerini göreceksiniz.Buradan Gelişmiş Seçenekler bölümüne tıklayınız. Bu bölüme tıkladığınızda ise aşağıdaki resim açılacaktır. Buradan Microsoft EDGE uygulamasını sıfırlama ve onarma işlemelerini yapabilirsiniz. İlgili bölümler resimde kırmızı kutucuk içerisine alınmıştır. 

Microsoft EDGE onarma


Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2020, 04:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.