Mobil Chrome gizli mod ayarları nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android uygulamalarından biri olan internet tarayıcısı Chrome' dan gizli mod özelliğini mobil cihazlarda nasıl açılır kapanır detaylı olarak anlattık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google şirketi tarafından geliştirilen ve en çok kullanılan web tarayıcısı Chrome uygulamasında kullanabileceğiniz bir çok özellik bulunmaktadır. Bu haberimizde Chrome da yer alan Gizli Mod özelliğinin nasıl kullanılacağını sizlere anlatmaya çalışacağız.

Chrome tarayıcısında mobil cihazlarımızda kullanırken gizli mod özelliğini kullanmamız bizlere ne gibi faydalar sağlamaktadır ? Gizli mod özelliğinde uygulamayı kullandığınızda ziyaret etmiş olduğunuz sayfaların internet geçmişi tutulmamaktadır. Ayrıca site bilgileri akıllı telefonlarınıza indirilmemektedir.

Mobil Chrome gizli mod ayarları nasıl yapılır

Google Chrome uygulamasında bulunan bu özellik aslında telefon kullanıcılarının çok işine yaramaktadır. Çünkü telefonlarımız genellikle ulu orta bulundurulduğu için başkalarının eline geçmesi mümkündür. Eğer telefonunuzun da kilit şifresini biliyorsa girmiş olduğunuz bütün siteleri rahatlıkla görebilmektedir. Eğer sizinde bu konuda endişeniz varsa telefonunuzun çerezleri kaydetmemesini istiyorsanız, şifre bilgilerinizin görünmemesini istiyorsanız bu özellik tam size göredir.

Peki Chrome gizli modda hangi verileri tutar veya tutmaz ? Chrome uygulamasını telefonunuzda gizli modda çalıştırdığınızda site geçmişi, çerez ve önbellek gibi veriler telefonunuzdan silinmektedir. Fakat indirdiğiniz dosyalar ve yer işaretleri telefonunuzda kalmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ayrıca gizli modda kullanırsanız görünmez olmasınız. Yani son dönemde yoğun olarak kullanılan VPN uygulamaları gibi sizleri görünmez kılmamaktadır. Girmiş olduğunuz sitelerde iP adresinizi görünecektir.

Gizli mod özelliğini açmak için;

  • Chrome uygulamasını açınız.
  • Sol üstte yer alan seçenekler simgesine tıklayınız.
  • “Yeni gizli sekme” seçeneğine giriş yapınız. Aşağıdaki resimde kırmızı çerçeve içerisinde gösterilmektedir.

Mobil Chrome gizli mod ayarları nasıl yapılır

Chrome uygulamasından çıkış yaptığınızda gizli mod özelliği otomatik olarak devredışı kalacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 11:17

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.