Netflix şifre koyma ayarları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Netflix uygulamasına şifre koyma veya ebeveyn özelliğini kullanarak şifre nasıl koyulur kısa bir anlatımla yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Netflix zaman zaman sakıncalı içerikler barındırabiliyor. Hatta çocuklar için çoğunlukla sakıncalı içerikler yer aldığını söyleyebiliriz. Her ne kadar özgürlük kavramından bahsedilse de böyle bir özgürlük başa bela. Bu şekilde bir özgürlük isteyenlerin ya çocukları yok ya bu şekilde bir dertleri yok diye düşünüyoruz. Ya bazı ülkeler başka dünyalara gitme planı yaparken bizimkilerin uğraştığı şeye bak diyenler olabiliyor. Bu evrende nereye giderseniz gidin edep edep…

Netflix şifre nasıl koyulur?

  1. Profil simgesine köşeden ulaşın ve profil yönetimine giriniz.
  2. Plan ayrıntılarda “Ebeveyn kontrolleri” kısmına geçin.
  3. Hesap düzeyinde gerekli düzenlemeleri yapınız.
  4. Dört haneli şifre koyduktan sonra artık 18+ veya çocuk profili ile cinsel içeriklere girmek istenildiğinde pin soracak.

Bu işlem dışında Netflix uygulamasına şifre koyma gibi 3. bir parti uygulaması kullanılabilir. Netflix’ i açmak istediğinizde direk şifre sorabilir. Bu yöntem yıllardır kullanılmakta ve hemen hemen çoğu program için kullanılabiliyor.

Netflix şifre koyma ayarları

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yardımcı yazılımlarla işlem yapacakların dikkat etmesi gereken hususlardan bazıları gizlilik ve güvenirlilik kavramdır. Her yıl karşımıza çıkan bir ihlal haberi kullanıcıları endişeye sokabiliyor. En güvenilir denilen ağların veri ihlalleri gündemi hep meşgul ediyor.

Kullanacağınız uygulamanın cihazda neye erişebileceğini ayarlayabilmeniz gerekiyor. Smart TV veya telefondan erişim seçeneklerini yönetebilmeniz gerekiyor. Buna yardımcı olacak artı olarak güvenlik yazılımlarından biri tercih edilebilir. 


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 14:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.