Normal sim kartı keserek mikro sim kart yapma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Normal sim kartı yanlış yerden kestim ve kart yuvasına küçük oluyor ne yapılabilir şeklinde sorunla karşılaşmamanız için yazıyı dikkatli okuyun. Sim kartı mikro sim çevirme!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni bir telefon aldınız ve telefonunuz mikro sim kartına uyumlu ama sizin mikro sim kartınız yoksa sakın üzülmeyin.

Çok kolay bir yolla sım kartı keserek microsım kart yapma yöntemi ile mikro sim kartına hemen sahip olabilirsiniz.

Gelişen teknoloji ile beraber sıklıkla kullanılan bir teknolojik alet olan akıllı telefonlar günümüzde hepimizin cebinde bulunmaktadır. Bu teknolojik ürün bazı zamanlar bir takım sorunlar oluşturabiliyor. O sorunlardan biri olan telefondan telefona değişen sim kartı uyumudur. Bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz.

Sim kartı Mikro sim karta çevirme için gerekli malzemeler

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sim kartınızı dönüştürmek için bazı malzemelere ihtiyaç duyacaksınız.

Malzemeler şu şekildedir:

  • Ya sim kart kesme makinesiyle daha kontrollü işlem yapacaksını
  • Ya da makas, cetvel ve kurşun kalem ile dikkatli şekilde.

Bu malzemeleri tedarik ettikten sonra işleme başlayabilirsiniz.

Sim kartı nasıl kesilmeli?

Sim kartınızı dönüştürmek için gerekli olan malzemeleri bulduktan sonra işleme başlayabilirsiniz.

Normal standart bir sim kartı 25/15 mm ebatlarındadır. Mikro sim kartı ise 15/22 mm ebatlarındadır. Bu ölçülere uygun olarak kartın parlak yerine zarar vermeden cetvel ile ölçüp kurşun kalemle işaretleyin. Kesinlikle kartın parlak yerine zarar vermeyin aksi halde verileriniz komple yok olabilir.

Kurşun kalemle çizdiğiniz yerden başlayarak düzgün bir şekilde makas yardımı ile çizilen yerleri kesin. İşlem bittikten sonra kartınızı telefonunuza deneyiniz. Fazlalıklar varsa yine zarar vermeden fazlalıkları kesebilirsiniz. Bu kesme işlemine başlamadan önce verilerinizi depolamayı kesinlikle unutmayınız.

Yanlış kesilen sim kart için ne yapılabilir?

Yanlış bir yerden sim kartı kestim ne yapabilirim diye düşünenler için eğer okuyucu kısmına zarar gelmedi ise bir yolunu bulabilirsiniz.

Sim karta bir çerçeve geçirebilirsiniz. Uygun küçüklüğe getirilmiş kartı çerçeveye göre ayarlanarak sim kart yuvasına yerleştirebilirsiniz. Özellikle kızaklı olmayan yuvalarda daha rahat işlem yapılmakta. Ama iPhone’ da mikro sim kartın yerleştirilmesi çok zor olabiliyor.

Normal sim kartı keserek mikro sim kart yapma

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir