Özel numara arama nasıl yapılır ?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Akıllı telefonlarımızdan nasıl özel numaraları arayabileceğinizi bu haberimizde görsel olarak sizlerle paylaşacağız. Turkcell, TürkTelekom ve Vodafona GSM operatörleri özel numaraları arayabilmeniz için sizlere bazı seçenekler sunmaktadırlar. Kullandığınız telefon üzerinden veya hattınız üzerinden bu numaraları arama imkanına sahipsiniz. İsterseniz ilk olarak GSM hatlarının sizlere vermiş olduğu seçenekleri anlatarak yazımıza başlayalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Turkcell hat sahipleri online işlemlere giriş yaptıktan sonra ekranın üst bölümünde yer alan Hesabım bölümüne giriş yaparak hatları ile ilgili ayarlara ulaşabilmektedirler. Tabiki bu ayarlara ulaşabilmek için ilk önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi karşınıza gelen ekrana doğru olarak girmeniz gerekmektedir.  Ayarlarım başlığı altında yer alan Çağrı Ayarlarım bölümüne girerek gizleme/gösterme işlemini yaparak hattınızı özel numaralara açabilirsiniz.

Türk Telekom hat sahipleri online işlemler bölümüne yine kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra hat ayarları bölümünden özel numara işlemlerini yapabilirler. Ayarıca #31# kodunu aradığınız numaranın başına koyarak numaranızı gizleyebilirsiniz.

Vodafone hat sahipleri ise yine aramalarının başına #31# yazarak aramalarda numaralarının görünmemesini sağlayabilirler.

Android gizli numaradan arama

Peki telefonlarınız üzerinden bu işlemi yapmak istersek hangi adımları takip etmeniz gereklidir. İlk olarak Android telefonlarda bu işlemi nasıl yapabileceğinizi sizlere anlatalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ayarlar – Ağlar – Çağrı ayarları – Daha fazla adımlarını takip ederek Ek ayarlar – Numara gönderimi seçenekleri ile numaralarını gizleyebilirler.

Android telefonlardan sonra şimdide iPhone telefon modellerinde bu işlemi nasıl yapabileceğinizi sizlere anlatmaya çalışalım.

Ayarlar – Telefon seçeneklerini takip ederek iOS işletim sisteminde aramalar ile ilgili bütün ayarlara ulaşabilirsiniz. Numaranızın karşı tarafa görünmesini istemiyorsanız aşağıdaki resimde gösterdiğimiz Numaramı göster seçeneğine giriş yapınız.

iPhone gizli numaradan arama

Bu bölüme giriş yaptığınızda ise karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekrandan Numaramı göster seçeneği aktif ettiğinizde numaranız gizlenecektir. Eğer bu seçeneği sol tarafa çevirdiğinizde ekranda yeşil olan kısım gri renge bürünecektir. Numaranı karşı tarafta görünecektir.

iPhone özel numaradan arama

Eğer yapılan özel aramaları engellemek için ise  Ayarlar – Ağlar – Çağrı ayarları – Aramayı engelleyin ve Mesaj ile reddedin adımlarını takip ediniz

android gizli numaradan arama

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak