Philips TV görüntü gelmiyor ekran kararması sorunu

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Philips TV görüntü yok sorununda ses geliyor fişi çekip taktığımda düzeliyor. Ara ara ekran kararması oluyor diye şikayetler için belki yazdıklarımız çözüm sunabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Philips Smart TV görüntü yok ama ses geliyor sorunu kronik diyebiliriz. Bazı televizyonlarda ortaya çıkan ekran kararma sorunu sadece bu markaya özel bir durum değil. Bu markada çoğunlukla Ambilight modellerde yani arka tarafta led ışıkları olan TV’ lerde daha çok görülüyor.

4K Philips TV görüntü gelmiyor hatası için müşteri hizmetleri ve yetkili servisle görüştüğümüzde bir birine yakın bir cevap verildi. Sıkıntı için çok sayıda şikayet olduğunu söyledim ve burada şunu anlıyoruz ki bu bir kronik sıkıntı. Teknik servisin verdiği cevap öyle gibi görünüyor ama biz farklı bir markanında temsilciliğini yapıyoruz ve onda da benzer sıkıntılar var.

Philips televizyonda görüntü yok nedeni ve ücreti

Televizyonun garantisi devam ediyorsa ücretsiz işlem yapılıyor. Garantisiz ürünlerde tahmini servisin söylediği çıkan sonuçları aşağıya ekledik.

  • Led’ler kaynaklı bir sıkıntı olabilirmiş.
  • Anakart arızalı olabilir.
  • Aşırı ısınma sonuçu çıkabilir.
  • Yazılımın güncel olup olmadığına kumandadan tuşlama yapılarak sorgulanabilir. Birde model ilgili bilgi almak için bu işlemi yaptırıyorlar. Detaylar aşağıya ekledik.

Sıkıntı çok sık açıp kapatmalarda ve aşırı kullanımlarda çıkma olasılığı daha yüksek diyebiliriz.  

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazılım atma işleminde sanırım bir ücret alınmayabilir. Alınsa da 50 – 70 TL arası tutabilir. İsteyen kendi bu işlemi buradaki Philips TV yazılım yükleme anlatıma bakarak yapabilir. Panel ve anakart arıza onarım ücreti 400 – 600 TL arası tutabilir.

Philips Smart TV görüntü gelmiyor sizin yapacağınız

Yukarıdakiler varsayım olduğunu belirtelim ve kesinlikle garantisi olmayan ürünler için öncelikle sizin yapacaklarınız işlemleri deneyin. Fişi çektiğimde ve taktığımda sorun çözülüyor diyenler için bu çok nadir oluyorsa yazılım veya uygulamalarla alakalı olabilir. Detayı aşağıya ekleyeceğiz.

  1. Yüklenen bir uygulama uyumsuzluk verebilir ve ilk zamanlarda uygulamada görüntü sorunu görülür ve zamanla genelde kanal izlerken çıkabiliyor.
  2. Fabrika ayarı ve TV’ yi yeniden kur seçenekleriyle işlem yapınız.
  3. Yazılımla alakalı sıkıncı çıkmış olabilir. Son güncellemeden hemen sonra görülenler için sıfırdan yazılım atmak gerekmekte. 
  4. Acaba kısa devre çıkarabilecek bir durum olabilir mi? Örnek uydu kablosunda veya normal anten kullananlarda. Bu çanaktaki LNB girişiyle alakalı da olabilir.

Tuşlamayla TV bilgilerine ulaşmak için;

  • Herhangi bir kanal açıkken kumandayla 123654 tuşlanması
  • Sonra çıkan ilk bölümdeki model seçeneği
  • Sonra aşağı yön tuşuna basıp ikinci bölüme yazılım numarası soruluyor.

TV yeniden kur veya fabrika ayarına döndürme için;

  • Kumandanızdan çark butonuna basın
  • Tüm ayarları açın
  • Genel ayarlar kısmına geçin
  • TV kur ve fabrika ayarı alt alta ekran gelecek

Philips TV görüntü gelmiyor ekran kararması sorunuPhilips TV görüntü gelmiyorPhilips Smart TV görüntü yokPhilips Smart TV görüntü çıkmıyor


Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2020, 18:36

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak