Philips TV siyah ekran şikayetleri

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Philips TV siyah ekran hatası, televizyonu açarken logo çıkıyor ve sonra ses geliyor ama görüntü gelmiyor. Siyah ekranda kalıyor şikayetlerini görünce aklımıza ilk gelen yazılım sorunu oldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Philips televizyonda siyah ekran sorunu yazılım güncellemelerinden sonra sık sık çıkmaya başladı. Bir uygulamayı açarken, uygulamadan çıkarken, kanal değiştirirken veya televizyonu açarken logoda siyah ekranda kalıyor şikayetleri çok sık olmaya başladı.

Şikayetlerde Philips 48pfs8109/12, 49PUS6581, Philips Smart TV PUS7505, 7503, 7304 ve çoğu modelde bu durumla karşılaşıldığı yazıyor. Bunun kesin çözümü şundadır diyemiyoruz. Nedenini merak edenler için yapacaklarınızdan sonra bir güncelleme geldiğinde veya yüklediğiniz bir uygulama daha sonra yine bu şekilde bir sorunu ortaya çıkarabileceğiniz düşünüyoruz.

Ekran görüntüsü gittiğinde ses geliyor ve Amblight ışıkları yanıyor ama o şekilde kalıyor. Test ettiğinizde dakikalarca bu şekilde kaldığını göreceksiniz. 

Philips TV siyah ekranda kalıyor sorunu

Philips logosu çıkıyor ve siyah ekranda kalıyor sorunu çoğunlukla fiş çek tak ile çözüldürdü. Ama bazılarında iş iyice ilerlemiş ve fayda vermediği söyleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Herhangi bir kanalı izlerken bir anda çıkıyor ve siyah ekran oluyor ve sonra bakıyorsunuz ki kanallar yok silinmiş. Üstüne birde YouTube gibi bazı uygulamalarda da siyah ekranda kalıyor.

Sorunun yazılım olduğu kesinde ama birde uygulamalar arasında çakışma ve TV ile uyumsuzluk durumları çıkabiliyor. Öncelikle bunların kontrol edilmesi gerekebilir.

Bizim ilk test ettiğimiz uygulama YouTube oldu. Tahmini sürümle alakalı bir sorun buna neden oluyordu.

Philips TV ses var görüntü yok çözümünde yapacağınız

  1. Fiş çekildiğinde biraz bekletilerek takılması.
  2. Sonradan yüklenenleri veya tüm uygulamaları kaldırıp teker teker yükleyerek denenmesi.
  3. Uygulama için özellikle TV ayarlarından ağ ve wifi bağlantıları kısmında internet belleğini sil ile denenmesi.
  4. Uygulamaların önbellekleri, verileri ve durdurmaya zorla seçeneklerini kullanın.
  5. Fabrika ayarına döndürülmesinde fayda var.
  6. Son olarak Philips yazılım yükleme işlemini yapınız.

Bir başka sorun ise ekranda siyah lekeler. Çoğunlukla ekran kenarlarında lekeler şeklinde çıkmakta. Beyaz diyende var siyah diyende var. Buradaki ekran arızası olarak bilinmekte. Yani yapacağınız garanti devam ediyorsa yetkili servis ile görüşmek veya müşteri temsilcisiyle kayıt oluşturmak olacak.

Smart TV açılmıyor durumunda 

Sıfırdan yazılım atmak iş görecektir. Yazılım hatası bazen sonradan bazen güncelleme ile çıkabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus temiz bir yazılım yüklendikten sonra her gördüğünüz uygulamayı yüklememeniz.

Diyeceksiniz zaten sorun var bu işlemi nasıl yapılacağız?

Çoğunlukla ekran açılmasa da menüler açılabiliyor. İşte yukarıdaki işlemleri bu şekilde deneyebilirsiniz. Hiç açılmayanlar için servisten başka bir şansınız yok. Yine bir ihtimal çalışırken fişi çekip takmak olacak.

Philips TV siyah ekran şikayetleri

Philips TV siyah ekranda kalıyor


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2020, 20:43

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak