Samsung dil ayarları Türkçe yapma

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

İthalatçı, distribütör garantili veya yurt dışından getirilen telefonlarda bazen dil ayarları farklı oluyor. İçeriğimizde Samsung dil ayarları sorununda Türkçe yapmak için ne yapılmalı gerekli adımları resimli anlattık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yurtdışından aldığını telefonun dili Korece mi? Eğer İngilizce değilse bu büyük ihtimal Korece olacak. Çünkü telefonun üretim yeri Kore.

Bu haberimizde sizlere Türkçe dil desteği olan yurtdışı telefonda dil ayarları nasıl yapılır resimli anlatımla yer verdik. Çoğu kullanıcı dil ayarlarını nereden yapıldığını bulamamakta. Bazıları baya uğraşarak bulmakta. Bundan dolayı resimli anlatımla sizleri uğraştırmadan yabancı dili Türkçe olarak değiştirmeyi göstereceğiz.

Samsung dil değiştirme aşağıda örnek olarak verdiğimiz model Galaxy J7 Pro ile nasıl yapıldığını gösterdik. Bu adımlar bazı modellerde değişkenlik gösterebilmekte. Bunun nedeni yüklü olan Android sürümlerinin farklılık göstermesinden kaynaklıdır.

Samsung dil değiştirme Türkçe yapma

Samsung telefonu Türkçeye çevirme işlemleri sırasında örnek görsellerden yararlanacaklar için tek yapacağınız görsellere bakmak olacak. Görsel anlatımla işaret ettiğimiz şekilde işlem yapınız. Telefonun dilini Türkçe yaptıktan sonra bir önceki dil seçeneğini kaldırabilirsiniz. Yani Kore dilini kaldırma.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung dil nasıl değiştirilir? Ayarlar seçeneğini bulunuz. Simgesi çark olana dokunun. Ayarlara girdikten sonra yukarıdan aşağıya doğru 13. seçeneğe dokunun. Sonra girdiğiniz bölümden ilk seçeneğe girin. Yani Türkçesi “dil ve giriş” seçeneği. Buradan da ikinci seçeneğe yani + simgesine dokunun. Açılan yerde dünya geneli diller yer alacak. Bu yerden Türkçe / Türkiye’ yi bulup ekleyin.

Samsung dil değiştirme Türkçe yapma
Samsung dil ayarları Türkçe yapma

Samsung Türkçe yapma dil ayarları
Samsung dil değiştirme ayarları nereden yapılıyor
Samsung galaxy dil değiştirme
Samsung dil seçeneğini Türkçe yapma
Samsung dil ayarları
Samsung Kore dilini Türkçe yapma
Samsung galaxy Türkçe yapma
Samsung dil ayarları Türkçe olmuyor

Buradan sonra yukarıdaki sıralamayı takiple ekli olan dilin kaldırılmasına yardım edeceğiz.

Samsung ekli dil ayarını kaldırma

Telefona ekli olan dil seçeneğini kaldırmak için yine yukarıdaki sıralamayı uygulayın ve sonrasında aşağıdaki görsellerdeki işlemlerle tamamlayın.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung dil değişmiyor sorunu yaşayanlarında işlemlerden sonra telefonlarını yeniden başlatmaları gerekiyor. Artı duruma göre farklı bir dil seçilip onunla test edilmeli.

telefonun dili korece nasıl değiştirilir
Telefonun dil seçeneğini kaldırma
Samsung galaxy j7 pro Türkçe yapma
Kore dilini kaldırma

Telefonda dil değiştirme sorunu

Telefonla alakalı oluşan sorunlarda bir çok işlemin yapılması durdurulma olasılığı var. Kullanıcıların zaman zaman yapmış olduğu şeylerin bir sonucu burada da yaşanma durumu var. Örnek sonradan kurdukları uygulamaların sorun çıkarması buna örnek olacaktır.

  • İlk denememiz farklı bir dil seçerek yapmıştık. Eğer sorunsuz o dil ile kullanım yapılmışsa o zamanda seçeceğimiz dil’ in alternatif seçeneğine bakacağız.
  • İlk önerdiğimiz sorunu düzeltmemiş ise, telefonun uygulamalarındaki dil veya klavye ile alakalı seçeneklere girin ve gerekli seçenekleri çalıştırın. Örnek güncelleme veya veri kaldırma gibi butonlar çalıştırılmalı.
  • Unutmadan herhangi bir koruma devrede ise kapatıp veya kaldırıp tekrardan deneyin.
  • Çevrenizde aynı modeli kullanan başkaları varsa onlarda aynı durumla karşılaşmış mı diye sorun. İsterseniz sosyal ağlardaki paylaşımlar arasında bunla ilgili paylaşımlar olacaktır.

Geliştirici tarafında yaşanan olumsuzluklar

Bu başlık biraz göreceli olacağını düşünüyoruz. Geliştirici olarak hem telefonun markası hem uygulama geliştiricilerini kapsayan bir durum var. Biz her iki alan içinde bunun geçerliliği koruduğunu düşünüyoruz. Yani sonradan kullanmaya başladığını bir uygulamanın diğerleri ile uyumlu çalışmaması sebebi ile çıkardığı problemleri bu sınıfta değerlendirmeliyiz.

Sonradan kurmuş olduğunuz ne varsa kaldırın. Tabi sizin için herhangi bir sorun teşkil etmeyecekse.

Gelelim bazen cihazlara gelen güncellemelerde yaşanan aksiliklere. Çok sayıda kullanıma açık olan sistem servislerinin ve dahili uygulamaların aldığı güncellemelerin bir sonucu olumsuz şeyler yaşanması. Nadir ama olmayacak anlamını taşımıyor. Burada ya yapılanların geri alınması gerekecek ya da fabrika ayarına çevirerek denenmesi şart olacak.

Samsung modelleri arasında dili İngilizce, Çin ve Kore dil seçeneğinden çıkarıp Türkçe ile değiştirmek adına gerekli adımları uyguladık.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir