Samsung telefonda yön kilidi özelliğini açma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Samsung telefon modellerinde bulunan yön kilit özelliğini nasıl kullanabileceğinizi bu haberimizde resimli olarak yayınlayacağız. Peki yön kilit özelliği nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung telefon modellerinde kullanabileceğiniz bir özelliği bu haberimizde yayınlayacağız. Haberimizin başlığında yer alan yön kilit özelliğini bu haberimizde anlatacağız. Yön kilit özelliğini nasıl aktif edebileceğinizi anlatmadan önce yön kilit nedir sorusuna cevap verelim.

Yön kilit sistemi parmağınızla birlikte dört veya sekiz yönlerine (yukarı aşağı sağa sola) kaydırarak ekran kilidini açmadır. Burada bahsedeceğimiz yöntem ile ekran kilidinizi rahatlıkla açabilirsiniz. Yön kilit özelliğini açıkladıktan sonra Samsung telefon modellerinde bu özelliği nasıl açabileceğinizi adımlar halinde açıklamaya başlayalım.

Alternatif olarak bu samsung.com/tr/apps/mobile/findmymobile adresten girip kilidi kaldırmaya çalışınız. Peki Samsung yön kilidi nasıl kaldırılır?

  • Yukarıdaki URL’ den Account bilgilerinizle giriş yapıyorsunuz.
  • Sonrasında gelen seçeneklere onay veriyorsunuz.
  • Telefonu bul ile devam ediyorsunuz.
  • Çıkan yerde ayarlar var ve bu bölümden kilidi sıfırlaya tıklayıp giriş bilginizi girip işlemi onaylayın

Samsung yön kilidi özelliği nedir

  • İlk olarak telefonunuzun ana ekranında bulunan uygulamalar simgesine tıklayınız. Uygulamalar simgesi resim-1’de kırmızı kutucuk içerisindedir. Noktalar gurubu şeklindeki bu simgeye tıklayınız.
  • Bu işlemden sonra karşınıza gelen ekrandan ayarlar simgesine tıklayınız. Ayarlar simgesi aşağıdaki resimler içerinde resim-2’de gösterilmiştir. Bu resimde telefonunuzda bulunan bütün uygulamaları göreceksiniz. Yapmanız gereken çark şeklindeki ayarlar simgesine tıklamaktır.
  • Ayarlar bölümüne giriş yaptığınızda ise telefonunuzla ilgili bir çok seçenek karşınıza gelecektir. Bu ekrandan yön kilit sistemini aktif edebilmek için Erişilebilirlik bölümüne tıklayınız. Resim-3’de bu bölümü görebilirsiniz.
  • Erişilebilirlik bölümün içerisinde ise resim 4’de gösterdiğimiz gibi yön kilit kısmı karşınıza gelecektir. Yön kilit kısmına giriş yapınız.
  • Bu bölüme girdiğinizde yön kilit özelliğinin kapalı olduğunu göreceksiniz. Resim 5’de buluna kırmızı kutucuk içerisindeki bölümü aktif ediniz. Varsayılan olarak bu özellik pasif gelmektedir
  • Resim 6’da bu özelliği aktif ettikten sonra ekranı açacağınız bir yön belirlemeniz sizden istenecektir. İstediğiniz yönü bu ekranda belirleyebilirsiniz.
  • Resim 7’de yönünüzü belirledikten sonra telefon bu işlemi kaydetmenizi isteyecektir. Bu ekranda yer alan kaydet tuşuna bastığınız da belirlediğiniz yön kaydedilecektir. Diğer tuş olan sıfırlaya bastığınızda ise yön ayarlarınız iptal edilerek tekrardan yön belirleyeceğiniz ekrana geri döneceksiniz.
  • Son adımda ise karşınıza üç seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerden birini seçerek kaydet tuşuna basınız. Bu ekranda seçeceğiniz seçenek ekran kilitli iken neleri görebileceğinizi belirleyecektir. 

Samsung telefonda yön kilidi özelliğini açma

Samsung telefonda yön kilidi açma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2019, 06:28

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.