Samsung Touchwiz nasıl kaldırılır

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Samsung firması tarafından geliştirilen Touchwiz özelliği nedir ? Samsung Touchwiz özelliğini devre dışı bırakmak için hangi adımları takip etmeliyiz ?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung Touchwiz nedir sorumuza cevap vererek makalemimize başlayalım. Samsung Touchwiz firma tarafından geliştirilen dokunmatik arabirimidir. Samsung Touchwiz özelliği sadece Samsung marka telefonlar kullanılabilmektedir. Farklı telefon modellerinde bu dokunmatik arabirimi kullanılamamektadır.

Touchwiz özelliği Samsung firması tarafından geliştirilen Bada  ve REX işletim sistemleri ile birlikte androıid işletim sistemine sahip telefon modellerinde kullanılmaktadır. Ayrıca Touchwiz özelliği Tizen işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir.

Samsung Touchwiz kapatma

Bu yeni arayüz devreye girdiğinden beri bazı kullanıcıları rahatsız etmektedir. Yeni geliştirilen bu arayüzde bir çok soruna  çözüm üretilmiş olsa da eski android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanıcıları rahatsız edici bir görünümü bulunmaktadır. Bu durumda yapabileceğiniz iki ayrı yöntem bulunmaktadır. Birincisi telefonunuza root atmak diğeri ise farklı bir dokunmatik arayüzü telefonunuza kurmaktır. Bu yöntemleri uygulayarak telefonunuzdan bu yeni arayüzü kaldırabilirsiniz.

Bu haberimizde sizlere yeni bir arayüz ile bu sorunu çözme yöntemini anlatacağız. İlk olarak telefonunuza Google Asistan Launcher uygulamasını indiriniz. Bu uygulamaya Google Play Store arama bölümüne yazarak ulaşabilirsiniz. Bu arayüz dışında Nova Launcher arayüzünü de kullanbilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung Touchwiz nasıl kaldırılır

Bu işlemden sonra telefon sizlerden varsayılan arayüz belirlemenizi isteyecektir. Bu adımda telefona indirmiş olduğunuz arayüzü seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 19:46

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.