Sonsuzluk işareti çıkmıyor simgesi gözükmüyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Sonsuzluk işareti çıkmıyor sorunu çoğunlukla kısayol olarak eklenmediği zamanlarda yaşanmakta. Daha önce kapsamlı şekilde hazırladığımız bir haberi sizlerle paylaşmıştık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Konu için ayrı ayrı başlıklarla hazırlanan makalelerle karşılaşmanız mümkün. Örnek sonsuzluk işareti gözükmüyor şeklinde bir başlıkla farklı bir sitemizde kısa bir açıklama yapmıştık. Bu içeriğimizde sonsuzluk işaretinin nasıl yapıldığını ve neden yapılmadığını anlatacağız.

Sonsuzluk işareti neden gözükmüyor

Mobil cihazların işletim sistemi sürümlerine göre klavye düzeni değişiyor. Geçmişte bir çoğunda bu simge eklenip ve bu eklemeden sonra kısayol şeklinde klavyemizde yer almıştır. Hatta örnek bir yazımızda iPhone kullanılarak ekran görüntülerini yayınlamıştık. Sonsuzluk işareti adlı içeriğimizde detayları bulacaksınız.

Olası işaretin çıkmama sebepleri:

  • Mobil cihazın sürümü eski olması.
  • Klavye alanına ekli olmaması.
  • Klavye ayarları veya dil seçenekleri ile ilgili olması.
  • Dil paketi veya klavyede bir şeylerin kaldırılması.
Sonsuzluk isareti cikmiyor 1
Sonsuzluk işareti çıkmıyor simgesi gözükmüyor

Sonsuzluk işareti çıkmıyor diyenlerin yapacakları

İşletim sisteminde veya klavye uygulamasında sorun yaşayanların önce telefonlarını yeniden başlatmaları gerekiyor. Denemeden sonra klavye üzerinden ilgili simgeyi eklemeleri gerekmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Her ne şekilde olursa olsun eklenmeyen cihazlarda yardımcı klavye uygulamasının kullanılması gerekiyor.

Öneri olarak Android için uygulamalar başlığında yer alan klavye ilgili bölüme girip, önce önbellek ve sonrasında bir güncelleme alınmışsa kaldırılması yeterli olacak. iOS içinde genel alanında sıfırla başlığında bulunan ayarların sıfırlanması yeterlidir.

Sonsuzluk işareti ayarları

Aşağıda yer alan simgeyi kopyalayarak (bilgisayarda CTRL ve V) istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Telefonda da Chrome üzerinden alabilirsiniz.

Kullanılacak alana gelip basılı tutulduğunda yapıştır çıkacaktır. Sonsuzluk işareti ∞ kopyala istediğin yerde kullan…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Matematik teriminde açıklamasına baktığımızda sonsuzluk ve sonu olmayan şeylerde kullanılır.

Sembolün tarihi 1655′ e dayanmakta. Tasarımsal çıkışı pek bilinmemekte. Bazılarına göre roma rakımından esinlendiği söylenmekte.

iPhone telefona bu işareti eklemek isterseniz ayarlardan klavye bölümüne yapıştırarak eklenebilir. Samsung veya Huawei içinde sadece internetten alınabilir.

Sonsuzluk işareti çıkmıyor adlı konumuz umarız işinize yaramıştır. Kullanılan cihazın sistem güncellemesinin yapılmadığı takdirde sorun çıkarma olasılığı var. Birde tarih ayarının yanlış olmasından dolayı sorun çıkması mümkün. Bunları bir bütün halinde ele almanız yeterli olacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.