Sosyal medya şikayet hattı ihbar etme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Sosyal medya şikayet hattı ile talep formu oluşturmak için nereyle görüşülmeli, siteler nasıl şikayet edilir ve siber ihbar hattı telefon numarası gibi bilgileri haberde bulacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sizi rahatsız eden web sitelerini veya sosyal ağlarını şikayet edeceğiniz yasal online başvuru adresleri olduğunu biliyor musunuz? Normalde adliyeye veya polis karakoluna giderek dilekçe vermeniz gerekiyor. Ama isterseniz aşağıdaki adresleri kullanarak şikayet talebini oluşturabilirsiniz.

Başvurulardan önce;

  • Şikayetin içeriği için ispat edici bilgilerin hazır edilmesi gerekiyor. Örnek varsa durumu gösteren ekran görüntüsü ve içeriğinde tarih ve saatin yer alması. Suç işlendiğini gösteren metin ve varsa URL bağlantıları önem arz edilebilir.

Şikayet dilekçesi işleme alınıyor mu?

Evet ve hatta iletişim bilgilerinizi bırakırsanız geri dönüş yapılıyor. Duruma göre ifadeniz veya imza isteyebiliyor. İstemezseniz işleme alınmıyor. Aşağıdaki adreslerle hem sosyal medya şikayeti hem de web sitelerini şikayet edebilirsiniz.

Yazımızda, taciz ve kumar şikayet hattı olarak sosyal medya hakaret ihbar etmek için hangi kanalları kullanmanız gerektiğini sıralayacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal medya ihbar hattı bağlantıları

Uyarı: Yapacağınız şikayet gerçekte yoksa oluşacak sorunlarda sorumluluk size ait olacaktır. Yasal olarak yalan ihbarların bir yaptırımı bulunuyor.

  1. onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx
  2. https://twitter.com/SiberayEGM
  3. https://twitter.com/EmniyetGM
  4. https://twitter.com/TC_icisleri
  5. ihbarweb.org.tr/index.html
  6. sikayet.btk.gov.tr/index.php
  7. Son olarak www.cimer.gov.tr

Bulunduğunuz ili ve ilçe’ nin yazılması gerekiyor. Gerekli alanlar yıldız ile belirtiliyor. Diğer bölümler isteğe bağlı. Ek belge olarak kanıtları ekleyebilirsiniz. (Ekran görüntüsü, yapılan paylaşımlar veya mesajlar)

Sosyal medya şikayet hattı ihbar etme
Sosyal medya şikayet hattı ihbar etme
Sosyal medya ihbar hattı
Sosyal medya destek hattı

İnternet şikayet hattı olarak kullanılan bağlantılara dikkat

Yukarıya eklediğimiz tüm bağlantılar resmi kanallardır. Sıralamaya göre belli aralıkla başvurunuzu yapmak için, bu bağlantıları kullanmanızı öneririz. Bunun dışındaki bağlantılara dikkat etmeniz gerekiyor. Resmi kanalların görsellerini kullanarak sahte sayfalar hazırlayan bir çok web sitesi ile karşı karşıya kalmanız mümkün.

Sosyal medya şikayet hattı numarası

Telefonla görüşüp şikayet etmek istiyorsanız bunun için sizden dilekçe veya ifadeniz istenebilir. Yani verilecek telefon numaralarıyla yasal bir süreç için resmi belge talep ediliyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Acil durumlarda yani tehlike arz eden durumlar için 155 aranabilir veya adliye / karakola gidilmesi gerekebilir.

Yukarıdakilerin dışında sosyal ağların kendi şikayet forumları bulunuyor. Birde bu ağlarda resmi şikayet sayfaları bulunmakta. Örneğin yukarıya eklediğimiz bağlantılar kullanılabilir. Facebook içinde gerekli arama alanı kullanılmakta.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.