Tablet Google yanıt vermiyor hatası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android ürünlerinde özellikle eskilerde sık yaşanan problemlerden biri tablette Google yanıt vermiyor hatası diyebiliriz. Çözüm tarafında önemli iki adım genelde iş görüyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vestel tablette uygulama indirmek istediğiniz zamana “Google yanıt vermiyor beklemek istiyor musunuz” hatası sürekli aldığımızdan dolayı fabrika ayarlarına çevirdik. Sonuç yine aynı oldu ve tek katkısı biraz hızlandığını söyleyebiliriz. Buradaki problemin eski tabletlerde çok sık görüldüğünü belirtelim. Eskiden çok fazla karşılaştığımız sorunlardan biriydi. 

Sizde aynı veya benzeri bir uyarı alıyorsanız analiz etmeden bir şeylere kalkışılmamasını öneriyoruz. İlk yapacağınız aşağıya eklediğimiz sıralamayı takip etmek olacak.

  1. Cihazınızın kapatılarak test edilmesini öneriyoruz. Tarihinde yanlıklık görülürse problemlere neden olabiliyor.
  2. Uygulamaların ve tabletin veri / önbelleğinin temizlenmesi işinize yarayabilir.
  3. Uyarıyla yeni karşılaşanların son yüklediği uygulamaları incelemelerini öneriyoruz. İçlerinden birinin uyumsuzluk çıkarması mümkündür.
  4. Yaşanan yazılım arızasına neden olan birinci Google Hizmetleri ve ikincisine gelince ROM ile alakalıdır. Sonradan attığınız veya birine yaptırdıysanız bundan dolayı çıkabilir. Atılanın uyumsuzluk çıkarabileceğini düşünüyoruz. Orjinal kendi sürüm versiyonunun yüklenmesi daha iyi olacaktır.
  5. Cihazın rahat kullanım için depolama alanın yetersiz kalması.
  6. Virüs bulaşmasından dolayı her Android üründe bu çıkabiliyor.
  7. Aşırı yüklü olan uygulamaların gereksiz donanımı yorması.

Buradakileri inceleyiniz ve sonrasında yapabileceklerinizi sırasıyla uygulayınız. Tespit ettiğiniz bir uygulamadan kaynaklıdır ve bunu kullanmak istiyorum diyenlerin önceli yayındaki versiyonlarla deneyebilirler. Aynı şekilde Google Hizmetlerinin sürümlerini ayrı ayrı deneyelim.

Maddelere eklemediğimiz hard resetin atılmasıyla ilk kurulumun yapılması. Bunla gelişmiş bir sıfırlamanın yapılacağını söyleyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ROM işlemiyle uğraşmak isteyenlerin eskiden Odin sık kullandığını belirtelim. Yapılacak yanlış bir şeyden sonra ya Android yazısında kalır ya da çalışırken yine benzeri hatalardan bir kaçıyla karşılaşılır.

Tablet Google yanıt vermiyor hatası

Öneriler arasında koyu olan iki önerimizin kesin çözümle sonuçlandığını belirtelim. Lakin yine belirttiğimiz diğer seçeneklerin de uygulanmasının iş gördüğü oluyor. Gelelim işin sıkıntıya çıkabilecek taraflarına. Yazılımın oto şeklinde yapılmayacak durumlarda kişinin buna benzer daha önce yapmış olduğu işlemler olması gerekiyor. Aksı durumlarda açıış ekranında kalır ya da logoda kalıyor sorunuyla karşılaşırsınız.


Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021, 03:01

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak