Telefonda yer açmak için ne yapılmalı

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

iPhone veya Android telefonda yetersiz depolama alını nedeniyle sorun yaşayan kullanıcılar bu uyarıyı dikkate almanızı öneririz. Bu durum aynı zamanda telefonun yavaş çalışmasına neden oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yanımızdan neredeyse hiçbir zaman ayırmadığımız telefonlarımızla pek çok işlevi yerine getirebiliyoruz. Sesli ve görüntülü arama yapabilme, internete girme, ses kaydetme, fotoğraf ve video çekme, uygulamalar aracılığıyla eğlenceli zaman geçirme ve nitelikli öğrenme ortamını sunması telefon kullanımını çok cazip hale ulaştırıyor. Teknoloji seviyesinin yükselmesiyle telefonların özelliği de gelişiyor. Depolama miktarı da bu gelişim süreciyle birlikte değişiyor, ancak hafıza artsa da pek çoğumuz için yeterli olmuyor.

Çoğu kullanıcıların arada bir başına gelen sorunlardan biri. Kullanıcı depolama alınında yer yok şeklinde uyarı aldıktan sonra baştan aşağı telefonu inceler. Bazıları yer açarken bazıları da neyin bu kadar yer kapladığını bulamaz. Peki ne yapmalı?

Telefonda yer açmak için ne yapılmalı

Telefonda yetersiz depolama alanı sorunu

Cep telefonda yer nasıl açılır? Telefonun hafızası doldu ama neden dolduğunu göremiyorum! Bazen dosya kalıntıları veya yüksek miktarda dosyanın ön bellekte bulunması. Bazıları GB bazıları da MB büyüklüğünde oluyor. Bunun için en temiz yöntem ön bellek temizleme uygulaması kullanma. İstenildiğinde daha sonra yüklediğiniz uygulamayı kaldırabilirsiniz. Büyük miktardaki ön bellek dosyaları uzun zamanla birikiyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Öneri telefon bakım programı “Clean Masteruygulaması. Bunu kullandıktan sonra telefonda kesin az ya da çok yer açılacak.

Videoların hafızaya etkisi: Donanım özelliklerinin gelişmesi telefon kameralarının da niteliğine olumlu yönde etkidi. Kamera çözünürlüğü arttıkça dosya boyutları arttı ve telefon hafızası kısa sürede dolmaya başladı. Telefonda yer açmak için fotoğraf ve videoları optimum çözünürlükte kaydetmek, yani ihtiyacımızdan fazla çözünürlükte ısrarcı olmamak önem arz ediyor. Ayrıca aynı kadrajın birkaç kez çekildiği durumları telefonda güncel olarak takip etmek, düzenlemek ve silmek de depolama alanında yer açmak için unutulmaması gereken bir işlemdir. Peki nasıl yapılır?

Kullanılmayan uygulamalar silinmeli: Gün geçtikçe telefonlarda kullandığımız uygulamalar iyileşiyor ve hemen her konuda bir uygulama kullanıcıların deneyimine sunuluyor. Uygulama marketlerinden indirdiğimiz uygulamaların azımsanmayacak miktarını sadece birkaç kez kullanıp bırakıyoruz. Böylece kullanmayı bıraktığımız uygulamalar boşu boşuna telefon hafızasında yer kaplamaya devam ediyor. Bu da doğal olarak hafıza problemi yaşanmasına ve telefonun yavaşlamasına ya da takılmasına neden oluyor. Dolayısıyla uygulama listesini kullanım açısından değerlendirmek telefonda yer açma noktasında gözden kaçırılmaması gereken bir durum olarak karşımıza çıkıyor.


Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2018, 16:03

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.