Telefonun ekranını televizyona yansıtma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Araştırdığınızda Android Smart TV ve telefonun ekranını televizyona yansıtma özelliği için çok sayıda uygulamaya ulaşacaksınız. Ekran görüntüsü aktarma programlarında çoğunlukla paralı sürümlerde istediğiniz gibi kullanım sunulmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefon ile çekilen videolar bazen daha büyük ve geniş bir ekranda izlenmek istenebilir. Aynı şekilde telefondan film izlemek yerine bunu televizyon ekranından yapmak arzu edilebiliyor. Akıllı telefonlarda, telefonun ekranını televizyona yansıtma olayı artık mümkün.

Telefonun ekran görüntüsünü aktarma için “AirScreen” bu uygulama hem iOS iPhone hem de Android telefonların ekran görüntüsünü televizyonlara aktarmanızı sağlar. Tabi uygulamayı destekleyen bir TV’ niz olması gerekiyor. Örnek Televizyonlarda mağaza uygulaması Google Play uygulamasına girerek ilgili uygulamaları aratabilirsiniz.

Telefonun ekranını televizyona yansıtma

Telefonun ekran görüntüsünü televizyona aktarma

Eğer kullanılacak televizyon Smart özellikte ise telefon ekranını buraya yansıtmak çok basittir. Bunun için öncelikle televizyon ve akıllı telefonun aynı kablosuz ağa bağlı olması gerekiyor. Eğer bu kıstas sağlanıyor ise televizyondaki Screen Mirroring özelliğine geçiş yapılmalıdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aynı işlem telefondan da yapılarak televizyon bulunur. Eğer telefon İphone ise İOS uygulamalardan aynı işlem gerçekleştirilir. Eğer bu seçenekler mevcut değil ise DLNA kelimesi ile Google’dan arama yapılabilir.

Android işlemci cihazlarda Smart olmayan televizyona ekran yansıtmak için Google Chromecast modelleri kullanılmalıdır. Bu model medya dosyalarını destekleyen bir uygulamadır. Bunun için cihazın bildirimler alanında bulunan Quick Settings mensünden cast seçeneğini kullanmak.

Android ekran görüntüsünü tv aktarma! Chromecast’in yanı sıra Miracast teknolojisi de kullanılabilir. Ancak bu teknoloji genellikle sürümü güncellenmiş televizyonlarda bulunur. Eğer bu özellik yok ise medya merkezinde Miracast özelliği yer alıyordur. Eğer bu da yok ise çok uygun fiyatlara Miracast cihazını satın almak mümkün.

Eğer bu da yapılmak istenmiyor ise cihazda bulunan microUSB bağlantısı HDMI elde etmenizi sağlayan kablolardan satın alabilirsiniz. Telefon hangi standartlarda üretildi ise MHL ya da SlimPort kablo seçeneklerini tercih etmek mümkün.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Görüntüyü aktaramıyorum

Görüntü sırasında bağlantı kopuyor veya görüntü kesiliyorsa, TV’ yi kapatın ve fişini çekip bekletin. Açtığınızda kontrol ederken duruma göre başka uygulama kullanılarak denenebilir.

Gerekli yapılandırma seçeneklerini inceleyiniz. Doğru yapılandırılmışsa duruma göre fabrika değerine döndürülebilir.

Kullanılan cihazlar birbiri ile uyumlu çalışmayabilir. Araştırmadan devam edilmemesi daha hayırlı olacaktır. Zorlamadan alternatiflere bakılmalı.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir