Televizyona internet nasıl bağlanılır?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

LG ve Samsung televizyonda internet bağlantısı nasıl yapılır? Kablolu ve WiFi kablosuz internet ayarları için yapılandırma seçeneklerini hakkında çoklu anlatım aşağıda.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Smart TV, Led TV ve 4K televizyonda internet bağlantısı için yapılacak işlemlerden sonra wifi bağlanıyor sıkıntısı çekenler için resimli bir örnekle size olası sorunlar hakkında bilgi vereceğiz. Aşağıdakileri uygulayarak kolayca bağlantınızı yapabilirsiniz.

Televizyonunuzda internete bağlanma özelliği varsa birkaç adımda hemen internete bağlanarak televizyonunuzdan interneti kullanabilirsiniz. Artık sınırsız internet ile birçok video izleyebildiğimiz için televizyonlarda internet özelliğinin olması oldukça önemli olmaktadır.

LG televizyonlarda internete bağlanma

LG televizyonlarınızda internete bağlanmak için Ayarlar, Ağ ve Ağ Bağlantısı adımlarınıizleyin. Karşınıza kablolu veya kablosuz bağlantı seçenekleri sorulacaktır. Kablosuz bağlantıyı seçip Bağlantıya Başla seçeneğin seçin. Tarama sonrasında kablosuz ağ listesi çıkacak ve sizin bağlanmak istediğiniz kablosuz ağı seçip varsa şifresini girmeniz gerekmekte. Onayladıktan sonra ağa bağlandıktan sonra interneti kullanabilirsiniz.

  • Kumanda üzerinde “Setting” butınuna basınız  
  • “Ağ” kısmına menüden girin    
  • Ağ bağlantısını açın  
  • “Bağlantıyı başlat” ile devam edin  
  • Bağlı ağı gösterir veya “Diğer ağ listesi” butonuna tıklayıp tüm ağlara ulaşabilirsiniz

Samsung televizyonlarda internete bağlanma

Samsung televizyonların Menü bölümünde Ağ Ayarları bölümünü seçmelisiniz. Açılan ekranda başlat komutunu seçtikten sonra bağlanılabilir ağlar hemen aranmaktadır. Bağlanmak istediğiniz ağı seçip şifreyi girdikten sonra kurulum gerçekleşecek ve yeşil ışık yandığında bağlantının sorunsuz bir şekilde kurulduğunu anlayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Menü ile ağ açın  
  • “Ağ ayarları”    
  • İsteyen aşağıdaki wps pbc seçeneğiyle modem üzerinden wps butınuna basıp otomatirk bağlanmayı sağlayabilirsiniz

Televizyona internet nasıl bağlanılır?

İnternet özelliği olmayan televizyonları internete bağlama

Televizyonunuzda eğer internete bağlanma özelliği yoksa kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanma şansınız bulunmamaktadır. Bu durumdan yapmanız gereken tek şey ise kablosuz bir USB adaptörü almanızdır. Alacağınız bu adaptör kablosuz ağa bağlanacak ve televizyon ile bağlantı arasında köprü görevi görerek televizyondan internetin kullanılmasını sağlayacaktır.

Adaptör televizyonun HDMI girişinden de çalışan modellere sahiptir. HDMI girişi bağlantı yönünden daha güçlü olduğu için bu girişi tercih etmeniz tavsiye edilir. Adaptörün kendi yazılımına göre ağı tanıtmanız ve şifreyi girmeniz ile sizlerde televizyonunuzdan internete girebilirsiniz.

Wifi bağlanmıyor sıkıntısı çıkarsa;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Modem ve TV kapatılıp fişleri çekilsin
  • Açıp bağlanması beklensin
  • Sorun olursa modemin arayüzüne örnek 192.168.1.1 ile girip WLAN’ dan kanal seçeneğini 11 yapınız


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 19:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.