TikTok şikayetle hesap kapatma

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

TikTok şikayetle hesap kapatma dendiğinde genel cevabımız böyle işlemlerde ilgili ağ yaptırım için şikayet sayısına bakmıyor şikayet nedenine bakıyor. Yani geçerli bir sebep olması durumunda gerekli yaptırımın buna bağlı olduğunu anlamanız gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şikayetle hesap kapatmak için yaptığınız başvurunun gerekçeli sebep olmadan anlamsız olabiliyor. Yani bir hesabı iletmeniz için şikayet nedenini seçmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz başlıklar gerçekten kişinin hesabında bulunması gerekiyor. Aksi takdirde bildirimlerin geçersiz kalacağını şimdiden söyleyelim.

İşlem yaptırmak istediğiniz hesabın kullanıcı adına girip yukarıdaki noktaların bulunduğu yere dokunarak gerekli bildirim seçeneklerini görebilirsiniz. Rahatsızlık veren kişilerin hareketleri ve yaptıkları paylaşımların kaldırılması için paylaşım üzerinden işlem yapılması gerekiyor.

TikTok şikayetle nasıl kapatılır?

Kesin yaptırım uygulanacağını söyleyemiyoruz. Lakin izlenilecek yol tahmini aşağıdaki gibi uygulanması gerekecek. Sizde işlemi yaparken uygun seçenekleri işaretlediğinizden emin olunuz.

  • Rahatsız duyduğunuz hesabın profiline girip 3 noktaya dokunun,
  • Yeni bir alan çıkacak ve “Rapor et” yazına tıklayın,
  • Sonrasında ilgili seçenekleri seçip işlem yapacaksınız.

Rahatsız edici paylaşımlarla karşılaşanların, içeriği veya videoları görmek istemiyorsa, “Engelle” özelliğinden yararlanması gerekir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şikayetle hesap silme bildirimleri için eğer haklı bir sebep varsa çok sayıda şikayetin yapılması sadece süreci hızlandırır. Yani şu kadar kişi şikayette bulunduğunda hesabın kapatılacağını söyleyen içeriklerin yanlış olduğunu söyleyelim. Gerçek dışı şikayetler sonuçsuz kalır. Bir ihtimal kişinin başka bir kabahati varsa bu dikkate alınarak işleme alınacak.

Bir problemi rapor et” seçeneğine girdiğinizde İngilizce sorun bildirim başlıklarını göreceksiniz. Buradan sizinle alakalı olanı seçip Tik Tok’ a bildiriniz.

Yukarıdakilerin işe yaramadığı durumlarda TikTok müşteri hizmetleri konusunun incelenmesini öneririz.

Tik Tok şikayetle hesap kapatma
TikTok şikayetle hesap kapatma

Tik Tok şikayet etme seçeneği

Üç nokta ile de rapor edebilirsiniz. Engelle seçeneğiyle de “Bu bir spam” veya “Bu uygunsuz” seçeneğinden biriyle işlem yapabilirsiniz. Uygunsuz genelde cinsel video paylaşanlar veya şiddet içerek videolar paylaşanları şikayet edebilirsiniz. Spam genel olarak taklit hesap yani sahte hesap şikayeti, dolandırıcılık, rahatsız edici mesaj gönderilmesi ve rahatsız edici paylaşımlarda bulunulduğunda tercih ediliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İçeriğimizdeki bilgilerin ağın güncellemelerinden sonra değişime uğrayacağından dolayı ek öneriler çıktığında araştırmadan işlem yapılmaması daha sağlıklı olacaktır.

TikTok şikayetle nasıl kapatılır?
Şikayet etmeniz için adımlar

Şu an resimlerdeki yazıların zamanla değişeceğini göreceksiniz. Lakin işleyiş hep aynı kalacaktır. Anlayacağınız eklediğimiz görselleri içeriğin anlaşılması için kullanıldık.

Tik Tok şikayet etme
Geçici çözümler

Bildirimde bulunma seçeneği çıkmıyor sorunu

Kullanıcıların durumuna göre oluşan ilgili seçeneklerin görünmemesi sorunu, çoğunlukla kullanılan cihaz, hesabın engeli ve bölgesel durumlarla izah ediyoruz. Bundan dolayı ilk kontrollerin bunlara yönelik olması gerekiyor. Kullanıcıların aynı şeylerle karşılaşıp karşılaşmadığını sorgularken, mümkünse önce soracağınız insanların farklı illerde olmasına dikkat edin.

Yukarıdaki butonların çıkmaması gibi durumların çıktığında, farklı cihazla, farklı sürümle ve hesapla denenmesi gerekiyor. Bunların denenmesinden sonra neden karşılaştığınızı bu şekilde anlarsınız. Kısaca kontrol etmeden işlemlere geçmeyiniz.

Şüpheli görülen davranış sergileyenlerin hesaplarına geçici engel getirildiğine defalarca şahit olduk. Burada günün bitmesinin beklenmesi gerekiyor. Eğer saatlik bazda bir engel uygulanmışsa o zamanda saatin dolmasını beklemek daha mantıklı olacak.

Olumsuz dönüş yapıldığında yapacağınız

Bu ağın başvurulara dönüş yaptığını pek görmedik. Otomatik yanıt gibi bir sistemin kullanıldığını görüyoruz. Bu sebepten çoğu kullanıcının forumlarda yanıt aradığına şahit oluyoruz. Bir kısmının da hesap bilgilerini başkalarıyla paylaştığını görüyoruz.

TikTok şikayetle hesap nasıl kapatılır resimli olarak göstermeye çalıştık ve yine özel durumlarınız için belli aralıkla çoklu şikayet ve savcılığa gitmeniz daha mantıklı olacak. Nişanlı ile veya evliliklerde eşler arasında huzursuzluk sosyal hesaplardan çok sık çıkmakta.

Yasal olmayan durumlarda yapılan başvuruların sonucu çoğunlukla takipsizlikle sonuçlanır. Kısaca gereksiz mahkemeleri meşgul etmiş oluyorsunuz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.