TikTok satın aldığım jeton gelmiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Tiktok satın aldığım jeton gelmedi veya hediyem hesabıma gönderilmesi gibi yaşanan problemlerde takip edilecek yöntemler genelde aynı oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tiktok jeton gelmiyor, hediye olarak bağış yapmak için satın alınan jeton olarak adlandırılan sanal para diyebiliriz. Bir nevi çay ocaklarında kullanılan marka misali kullanılmakta. Bu platform diğerlerine göre farklı bir yapısı var. Kazanmak isteyenlerin ya ilgi çekici videolar paylaşması gerekiyor ya memnun bir takipçi kitlesine ihtiyaç duyulmakta. Jeton ve para gelmiyor sorunlarında ise nedenlerin çoğunun aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Tiktok uygulaması kısa süreli video paylaşımı yapılabilen bunun yanı sıra canlı yayınlarla etkileşimde bulunulmasına olanak sağlayan bir uygulamadır. Tiktok yayınına giren kişiler yayıncıya jeton adı verilen ve maddi bir değeri olan para bırakabilirler. Tiktok jeton gelmiyor sorununu yaşayan kullanıcıların bu konuda yapabilecekleri bazı işlemler söz konusudur.

Yaptığımız sıralama ve satır aralarında geçenler birden çok konu başlığını içermekte. Satın alınan jetonun yatmaması, gönderilen hediyenin ulaşmaması ve çekimi gibi sorunları içermekte.

Tiktok cüzdanı nedir?

Uygulama üzerinden hediye göndermek ve bağış yapabilmeye yarayan, satın alınmış jetonların biriktiği sanal cüzdan Tiktok cüzdanı olarak tanımlanabilir. Canlı yayınlarda kişilerin hesaba bıraktıkları hediyeler de bu cüzdanda birikerek gerçek paraya dönüştürülebilir. Her bir jetonun TL karşılığı bulunmakla birlikte, biriken para daha sonrasında kullanıcı tarafından çekilebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tiktok cüzdanına erişim sağlayabilmek için öncelikle hesaba giriş yapılması gerekir. Daha sonrasında profile girilerek sağ kısımda yer alan üç noktaya tıklanır ve buradan Tiktok cüzdanına giriş yapılır. Cüzdanda yer alan jetonlar Türk Lirası’na çevrilerek banka hesabına çekim işlemi yapılabilir.

Tiktok jetonu hesabıma gelmiyor

Canlı yayınlara katılan kişilerin gönderdikleri jetonlar hesaba tanımlanmıyorsa bu konu ile ilgili yetkililere bildirim yapılması gerekir. Bazı teknik sorunlardan ötürü jetonlar anlık olarak hesaba tanımlanmayabilir. Bu nedenle bir kaç saat beklenmesi tavsiye edilir. Buna rağmen jetonlar hesaba tanımlanmamışsa destek kısmından yetkililer ile görüşülerek durumun bildirilmesi gerekecektir. Yapılan incelemeler sonucunda canlı yayında bağışlanmış olan jetonlar kişinin hesabına en kısa sürede tanımlanır.

  1. Sistemden kaynaklı olma ihtimalini düşünerek beklemenizi veya sıkıntı olduğu gün için bir problem var mı diyerek araştırınız.
  2. Gönderilen hediyenin ulaşma süresinin gün içi olduğunu söyleyelim. Yoğun saatlerde veya iyileştirme çalışmalarından dolayı aksayabilir.
  3. Alıcı hesabın doğrulanması gerekebilir. Kullanılan bilgiler, şikayetler ve şüphe uyandıran davranışların böyle bir şeyin çıkma nedeni olabilir
  4. Yukarıdaki belirttiğimiz durumlar dışında kişiye verilen ceza sonucunda işlemlerin askıya alınması.
  5. Profilde eksik görelen yerlerin doldurulması.
  6. Banka hesabı ekleyenlerin başka bir hesabını ekleyerek denemeleri.
  7. Yaş tutmaması veya şüphesiyle uygulanan kısıtlama.
  8. Gönderenle alakalı geçici işlem durdurma kararı olabilir.
  9. Hesabınızla ilgili sistemden kaynaklı bir sorun görülebilir ve test için “Hesabı yönet” alanından pro’ ya geçişinizi yaparak deneyebilirsiniz. Tekrardan dönüş yapabilirsiniz.

24 Saat dolduktan ve yukarıdakilerin kontrolünden sonra yapılacak bir destek talebinin oluşturulması.

TikTok satın aldığım jeton gelmiyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2021, 15:56

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.