WhatsApp durum gizleme nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Whatsapp uygulamasında yer alan durum paylaşımlarınızın istediğiniz kişiler tarafında görünmesini veya görünmemesini nasıl yapabileceğinizi yani durum gizleme ayarları haberimizde!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp uygulamasında durum özelliğini nasıl gizleyebileceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. Telefon rehberinizde bulunmayan kişilerin veya Whatsapp listesinde yer almayan kişilerin konum bilgilerinize ulaşmamalarını nasıl sağlayabileceğinizi bu haberimizde yayınlayacağız. 

Whatsapp son dönemde yayınladığı güncelleme ile kullanıcılarına resimlerden veya giflerden durum şekliden biri hikaye yayınlama imkanı verdi. Yayınlamış olduğunu bu durumlar 24 sat boyunca hesabınızın durum ekranında yer alarak arkadaşlarınız tarafından izlenebilmektedir. 24 saatin sonunda ise bu bildirimler otomatik olarak silinmektedir.

Whatsapp’ ta durum nasıl gizlenir ?

Bu yayınlan yeniş özellik ile bir çok resmi durum alanında paylaşabilirsiniz. Durum bölümünde yayınladığınız görüntülerin sadece kişi listenizde bulunan kişilerin görmesini sağladığınız gibi belirli kişilerin görmesini de sağlayabilirsiniz. İstediğiniz takdirde komple kapatabilirsiniz. Sosyal medya araçlarının yeni özellikler kullanıcılara sunması bazı bilgilerin güvenliğinin korunma ihtiyacını artıdır. Kişisel resimlerinizin başkaları tarafından görünmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek durum gizlilik ayarlarınızı yapabilirsiniz.

  • Whatsapp uygulamasına giriş yaparak durum bölümüne giriş yapınız.
  • Uygulamanın üst köşesinde yer alan üç noktalı simgeye tıklayarak durum gizlilik ayarlarına ulaşabilirsiniz.

WhatsApp durum gizleme nasıl yapılır

  • Durum gizlilik ayarları ise aşağıdaki resim olduğu gibi görünmektedir. Bu seçeneklerden sizlere uygun olanını seçebilirsiniz.

Kişilerim:  Rehberinizde bulunan herkes bu paylaşımları görebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şunlar hariç kişilerimle paylaş: Rehberinizde bulunan sizlerin seçtiği kişiler paylaşımları görebilmektedir.

Sadece şu kişilerle paylaş: Durum güncellemelerinizi sizlerin belirlediği kişiler ancak görebilmektedir.

WhatsApp durum nasıl gizlenir

Şunlar hariç kişilerimle paylaş veya Sadece şu kişilerle paylaş seçeneklerinde kişi listesinden istediğiniz kişileri seçebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

whatsapp durum gizleme iPhone

Ayrıca gizlilik ayarlarına girmek için Hesap / Gizlilik / Durum adımlarını takip ederek gizlilik ayarlarınızı yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde bu adımlar sizlere gösterilmiştir. www.andronova.net

whatsapp durum gizleme androidwhatsapp durum gizleme samsung

WhatsApp durum gizleme iPhone ayarları

Whatsapp durum gizleme iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, 6s, iPhone 7, iPhone 8, Plus iPhone X ve Android cep telefonları için geçerli. Samsung Galaxy, LG, Sony Xperia, Huawei, HTC, Lenova, Xiaomi ve diğer uyumlu modeller için ayarlar yukarıda yer almakta.

Whatsapp / Durum / Gizlilik bölümünden de durum paylaşım ayarlarını değiştirebilirsiniz. İstemediğiniz kişileri seçebilir veya sadece o kişilerle paylaşımı seçebilirsiniz.

WhatsApp durum gizleme iPhone ayarları


Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 12:42

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.