Windows 10 arama bölümünün boyutunu değiştirme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Microsoft firmasının son işletim sistemi Windows 10' da görev çubuğunda bulunan arama simgesini nasıl gizleneceği veya gösterebileceğine detaylı anlattık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft firması dünyada ve ülkemizde en çok kullanılan işletim sistemlerini üretmektedir. Windows markası ile piyasaya sürdüğü bir çok işletim sistemi bulunmaktadır. Microsoft firmasının dışında da bazı işletim sistemleri bulunmaktadır: Fakat bu işletim sistemlerinin kullanım oranı Windows’a göre çok düşük seviyede kalmaktadır. Diğer işletim sistemleri dünyada özgür kod olarak bilinen linux tabanlıdır. Hatta ülkemizde devlet projesi haline gelen bir linux işletim sistemide bulunmaktadır. Devletimizin yetkili organlarınca geliştirilen işletim sisteminin adı ise pardustur. Linux dışında ise Apple firmasınca geliştirilen bir işletim sistemi bulunmaktadır. Fakat Apple ürettiği bu işletim sistemini yalnızca kendi bilgisayarlarında kullanılmasına izin vermektedir. 

Bu haberimizde bu Windows işletim sistemleri içerisinde en çok kullanılanı olan Windows 10‘da karşılaşılan arama simgesi ile ilgili sorunu çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Windows 10 işletim sistemi ilk çıktığı dönemlerde ücretsiz olarak dağıtılması ve daha hızlı kullanışlı olmasından dolayı kısa bir zaman içerisinde geniş kitlelere yayılmıştır. Her geçen gün bu yeni işletim sisteminin bilinmeyen detayları gün yüzüne çıkmaktadır.  Bu detaylardan biride arama simgesidir. Aşağıdaki başlığımız altında görev çubuğunda bulunan arama simgesinin nasıl kapatabileceğini veya küçültülebileceğini bulabilirsiniz.

Peki haberimizde bahsetmiş olduğumuz arama simgesi nedir ve nasıl görünmektedir. Windows 10 işletim isteminde yer alan arama simgesi aşağıdaki resimde gösterilmiştir. Göründüğü gibi bazen bu simge kullanıcıları rahatsız edecek büyüklükte olabilmektedir. Bundan dolayı bazı kullanıcılar arama simgesini kapatmak isteyebilmektedirler.

Windows 10 arama bölümü boyutunu değiştirme

Windows 10 arama bölümü boyutunu değiştirme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • İlk olarak görev çubuğunun üzerine gerek farenizin sağ tuşuna basınız
  • Karşınıza aşağıdaki resimde yer alan ekran gelecektir. Bu ekrandan Ara yazısının üzerine gelerek açılan pencereden Arama Simgesini Göster seçeneğine tıklayınız. Bu işlemin ardından arama kutusu gidecek yerine ise arama simgesi gelecektir.

Windows 10 arama bölümünün boyutunu değiştirme

Windows 10 arama bölümünü gizleme

  • Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi arama kutusu yerine arama simgesi görünmektedir. Ayrıca aram ile ilgili herhangi bir bölümün görev çubuğunda yer almasını istemiyorsanız Gizle seçeneğini seçiniz. Bu işlemin ardından arama simgesi görev çubuğunuzdan kaybolacaktır.

Windows 10 arama bölümünün boyutunu gizleme


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 12:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir