Windows 10 format atmadan onarım

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bilgisayar açılmıyor veya açılırken mavi ekranda hata veriyorsa donanımda arıza yoksa yazılımsal sorun olabilir. Ya da bilgisayara virüs bulaşmış olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sistemi bilgisayar ve tabletlerin yanı sıra telefonlarda kullanılmaya devam ediyor. Windows 10 kullanımı kolay olan ve kendine özgü bir çok program ve özellik mevcuttur. İşletim sisteminin bir hata alması sonucu düzgün çalışmayabilir. Çalışmayan işletim sistemi için düzeltmek adına yapabileceğiniz bir kaç işlem bulunmaktadır. Onarım yapabilir, format atabilir veya yeniden kurulum yaparak başlatabilirsiniz.

Windows 10 sistemi geri yükleme: İlk yapılacak olan işlem düzelmek adına bu işlem olacaktır. Sistem yenileme işlemi ile sistemdeki verilerinize zarar vermeden kurtarabilirsiniz. Yenileme seçeneğinin yanı sıra sıfırlama seçeneğini de kullanılabilir. Ancak sıfırlama seçeneğinde işletim sistemi içerisindeki verileriniz kaybolacaktır. Her iki seçenekte Windows 10 işletim sisteminin geçerliliğine zarar vermeyecektir.

Windows 10 format atmadan onarım

Windows sistem geri yükleme detaylarına en alttaki diğer bir haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 formatsız onarım

Bilgisayarın işleme başlamadan önce prize takılı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Daha sonra setup dosyası üzerinden gerekli adımları izleyerek, yalnızca kişiler verileri loru seçeneğini aktif ederek bilgilerinizi koruyabilir ve daha sonra işletim sistemini tekrar yükleyerek onarımı yapabilirsiniz. Onarım bittiği zaman işletim sistemini kaldığınız yerden kullanabilirsiniz. Eğer bilgisayarı açtığınızda bilgisayar için otomatik onar seçeneği çıkıyor ise Windows 10 işletim sistemi bir hata ile karşılaşmış demektir. Onar seçeneğini seçerek işlemi başlatabilirsiniz. İşlemin kısa sürmesi için anti virüs programınızı kapatmanız işlemin hızı açısından daha iyi olacaktır. Tamir işlemi sonucu bilgileriniz korunarak her hangi bir kayıp yaşanmaz.

Bilgisayarı açarken F8 tuşuna peş peşe basarak Windows onar’ ı seçerek çıkan sorunu çözebilirsiniz. Eğer onarım olmuyorsa hata veriyorsa bilgisayarda yüklü olan Windows sürümünün olduğu Windows CD’ si veya Flash bellekle onarım yapabilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.