Windows 10 güncellemeleri nasıl kaldırılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 işletim sisteminde bazı güncellemeler bilgisayarın çalışmasında sorun oluşturabiliyor. Bunun nedeni donanımsal veya yazılımsal uyumsuzluk oluşmasından olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sistemi kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Artık etrafımızda bulunan bir çok bilgisayarda Windows 10 işletim sisteminin yüklü olduğunu görmekteyiz. bu kadar yaygınlaşan işletim sistemi için microsoft sıklıkla güncellemeler yayınlamaktadır. Bu güncellemeler bazen güvenlik açığını kapattığı gibi bazende işletim sistemine yeni bir özellik ekleyebilmektedir. Bazende işletim sisteminde tasarımsal olarak bazı yenilikler getirebilmektedir. Bundan dolayı işletim sistemini güncel tutmanız önemlidir. Fakat bazen bu yüklediğiniz güncellemeler bilgisayarınızda bazı hataların oluşmasına da sebep olabilmektedir. Bazen gelen güncellemeler stabil çalışmayarak güncellemenin kendinden kaynaklı hatalar oluşturabilmektedir. Bu hatalar üretici firma tarafından giderilene kadar bilgisayarınızdan kaldırmanız gerekebilir. Aynı zamanda bilginiz dışında yüklenen güncelleştirmeleri nasıl kaldırabileceğinizi resimli anlattık.

Bu haberimizde yukarıdaki bahsettiğimiz sorunun çözümü için detaylara yer verdik. Aşağıdaki başlığımız altında bulunan adımları takip ettiğinizde bu sorununuzu çözüme kavuşturmuş olacaksınız.

Windows 10 güncellemeleri nasıl kaldırılır

Burada sizlere bahsettiğimiz güncelleme sorunununda eminseniz güncellemeyi kaldırınız. Normal şartlarda işletim sisteminizin güncel olması sizleri bir çok sıkıntıdan kurtarmaktadır. Bundan dolayı Windows 10 işletim sisteminizin otomatik güncellemesini devre dışı bırakmayınız. Peki hatalı güncellemeleri bilgisayarımızdan nasıl kaldırabiliriz. 

Gelen güncellemeleri işletim sisteminizden kaldırabilmek için bir kaç basit adımı uygulamanız gerekmektedir. Fakat şunu hatırlatalım Windows 10 her güncellemeyi kaldırmanıza izin vermeyebilir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • İlk olarak Denetim Masası → Programlar → Yüklü güncelleştirmeleri görüntüle  bölümüne ulaşarak aşağıdaki kutucuk içerisine aldığımız yazıya tıklayınız.

Windows 10 güncellemeleri nasıl kaldırılır

  • Karşınıza gelen ekranda kaldırmak istediğiniz güncelleştirmeyi seçiniz.
  • İşletim sisteminize yüklemiş olduğunuz bütün güncelleştirmeleri kaldıramadığınız yazımızın başında sizlere söylemiştik. Eğer kaldırma izni verilmişse aşağıdaki resimde olduğu gibi kaldır seçeneği aktif olacaktır.

Windows 10 güncellemeleri kapatma

  • Bu işlemden sonra karşınıza onay kutusu gelecektir. Windows 10 size bu güncellemeyi gerçekten kaldırıp kaldıramayacağınızı soracaktır. Evet tuluna bastığınızda ise işlem devam edecektir. 

Windows 10 güncellemeleri kapatma

Yukarıdaki son resmi gördüğünüzde işleminiz tamamlanmış olacaktır. Bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Eğer güncellemeleri kapatmak istiyorsanız Windows 7 ve Windows 8.1 için denetim masasından “Windows Update” bölümünden yapabilirsiniz. Windows 10 için Windows Tuşu ve R tuşlarına basıp çekip çalıştır kutucuğuna services.msc yazarak hizmetler bölümünden kapatabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 12:56

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.