Windows 10 güvenli mod da açma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Microsoft' un son işletim sistemi Windows 10' da güvenli mod nasıl açılır ve nasıl kapatılır detaylı olarak aşağıdan ulaşabilirsiniz. Güvenli mod açılmıyorsa yorum bırakabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows güvenli modda başlatma ihtiyacı çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. İşletim sisteminde görülen bazı sorunların çözümü için güvenli moda başvurulur. Windows güvenli mod, işletim sisteminin ham halidir. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra bilgisayara yüklenen programlarda değişiklikleri yapabilirsiniz. İşletim sisteminde yapılan güncellemeler sonrasında ortaya çıkan hataları düzeltebilirsiniz. Windows 10 güvenli mod aynı zamanda kullanıcılarla ilgili ortaya çıkan sorunların çözülmesinde de tercih edilmektedir. Özellikle bilgisayarın açılma sorunlarını gidermek için oldukça işe yararmaktadır.

Windows 10 güvenli mod açma

Windows 10 güvenli modda açmak için bilgisayarınızın açma düğmesine bastıktan sonra Windows logosu gelmeden F8 tuşuna basmanız gerekmekte. Eğer F8 tuşuna basmakta gecikir ve Windows logosu ekrana gelirse tekrar bilgisayarı kapatıp açın ve logoyu görmeden F8 tuşuna basın.

Bazı bilgisayarların açılış hızları nedeni ile boot ekranı hızlı bir şekilde geçmekte ve F8 tuşu işe yaramamakta. Bu gibi durumlarda ise Shift tuşuna basılı tutun ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayar kapanın yeniden başlama ekranına geldiğinse Shift tuşunu bırakabilirsiniz. Karşınıza çıkan ekranda ise Troubleshoot, Advanced options, Startup Settings, Restrat adımlarını izledikten sonra bilgisayar yeniden başlayacaktır. Bilgisayar açıldığında Startup Settings ekranında 4.seçenek olan Enable Safe Mode seçildiğinde güvenli mod açılacaktır.

Windows 10 işletim sisteminde bu adımları izlediğinizde bilgisayarınızı güvenli modda açabilirsiniz. Güvenli mod sayesinde bilgisayarda görülen sorunları giderdikten sonra tekrar kapanıp açılmasını sağlayarak normal modda açılmasını sağlayabilir ve bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 güvenli moddu ayarlardan açma

Klavyeden Windows simgesi yani logo tuşuna sonra I tuşuna basınız. Eğer olmazsa başlangıç seçeneklerden ayarlar’ a sonra güncelleştirme ve güvenlik / kurtarma / gelişmiş başlangıç / şimdi yeniden başlat / sorun gider / gelişmiş seçenekler / başlangıç ayarları / yeniden başlat / güvenli mod.

Bilgisayarı yeniden başlatınız. Oturum açma ekranında “shift” tuşuna basılı tutunuz. Aç / kapa aç / kapa simgesi / yeniden başlat / sorun gider ve yukarıdaki adımları uygulayınız. www.andronova.net

Windows 10 güvenli mod açma

Windows 10 güvenli mod da açma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 güvenli mod açılmıyor

Not: Windows 10 güvenli mod açılmıyor ise laptop veya masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve orjinal işletim sistemi ise recovery seçeneği ile güvenli mod’ da açabilir isterse onarım ve yeniden Windows 10 kurulumu yapabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 12:26

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.