Windows 10 hızlandırma ve bakım programları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 yavaşladı mı? Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarlar zamanla kullanım kaynaklı yavaşlama görülmekte. Bazen virüs bazende program yükleme buna neden olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu kolay yol ile Windows’ unuzu hızlandırın!

Kullandığını Windows işletim sistemi belirli bir süre sonra sizlere yavaş gelebilir. Bunun başlıca nedenlerinden programların sistem gereksiniminin artmasıdır. Yaşanacak olan bu sorunun çözümünü ise kısa bir ayar ile bulabilirsiniz. Bu ayarlama özellikle Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda daha etkili olabilmektedir. Bunun nedeni ise Windows 10’nun görsel olarak birçok özelliğe sahip olmasıdır.

Windows 10 bilgisayarınızın hızlanması için seçeceğiniz bu yöntem görsel tasarımı azaltmakta ve böylelikle bilgisayarın daha stabil bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Eğer siz bilgisayar hızlı çalışsın tasarım çok önemli değil diyorsanız bu yöntemi seçebilirsiniz. Ayrıca bu ayarı gerçekleştirdiğinizde bazı görsel efektler çalışmayacaktır.

Windows 10 hızlandırma

Bilgisayarınızı hızlandırmak için öncelikle bilgisayar klasörünün üzerine sağ tıklayın ve açılan seçeneklerden özellikleri seçin. Karşınıza çıkacak olan pencerede gelişmiş sistem ayarları seçeneğiniz seçin. Bu adımdan sonra karşınıza açılan pencerede birçok seçenek göreceksiniz. Burada en iyi görünüm için ayarla ve en iyi performans için ayarlar seçenekleri bulunmakta. Bizim amacımız en iyi performans olacağı için ikinci seçeneği seçeceğiz. Ayrıca özel olarak da bir seçenek bulunmakta. Alt bölümdeki özellikleri istediğiniz gibi seçerek özel bir ayarda yapabilirsiniz. En iyi performans için ayarlar seçeneğini seçtikten sonra pencerelere
tamam komutunu verdiğinizde bir süre beklemeniz gerekecek ve yeni Windows 10 görünümüne kavuşacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aynı zamanda sürekli gereksiz programları yükleyip sonra kaldırma ya da bilgisayarla uyumsuz sorun çıkaran programlarda yavaşlamaya neden olabiliyor. En çokta bilgisayar açılışını etkileyebiliyor.

Yukarıdaki ayarlar sonrasında bilgisayarınızda bariz bir hızlanma hissedebilir ve işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 10 hızlandırma ve bakım programları

Windows 10 bakım programı

Aynı zamanda Windows bakım programı da kullanabilirsiniz. Öneri olarak CCleaner, Wise Disk Cleaner, Glary Utilities Pro ve Yamicsoft Windows 10 Manager tercih edebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 09:56

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir