Windows 10 hızlı açma kapatma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 işletim sisteminde bilgisayarınız yavaş açılıp kapanıyorsa bu haberimizdeki yöntemi uygulayarak bilgisayarınızın açılış ve kapanışını hızlandırabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sistemi Microsoft firmasının en çok kullanılan sistemidir. Özellikle tasarımı ve yeni özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanmış bir sistemdir. Bilgisayar kullanıcılarının yaşadıkları bir çok sorunu Windows 10 işletim sistemi çözüme kavuşturdu. Özellikle son dönemde kullanıcılar bilgisayarlarında bulunan donanımların sürücülerinini bulurken baya sıkıntı yaşamaktaydılar. Windows 10 bilgisayarda bulunan donanımların sürücülerini kendi veritabınından çekerek kullanıcıları bu dertten de kurtarmış oldu. Ayrıca Windows 10 işletim sisteminin en önemli özeliklerinden biride açılışının hızlı olmasıdır. Windows 10 hızlı açıldığı gibi kısa sürede de kapanmaktadır.

Eski işletim sistemlerine kıyaslandığında Windows 10’un ciddi bir açılış hızının olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat bazı bilgisayarlar da bu özellik yavaşlatabilmektedir. Sizinde bilgisayarınızda bu tarz yavaşlama sorununuz varsa aşağıdaki başlığımız altında bulunan yöntemi uygulayarak bilgisayarınızın açılışı hızlandırabilirsiniz.

Windows 10 hızlı açma kapatma nasıl yapılır

Windows 10 işletim sistemi açılış ve kapanış süreleri sizlere uzun geliyorsa işletim sistemi içerisinde yapacağınız bir kaç değişiklikle bu süreyi kısaltabilirsiniz. Şimdi yapacağınız işlemleri sizlere resimli olarak anlatmaya başlayalım.

  • İlk olarak bilgisayarınızda bulunan başlat simgesine sağ tıklayarak aşağıdaki ekrnaın açınız. Bu ekranda yer alan Güç seçenekleri yazısına tıklayınız.

Windows 10 hızlı açma kapatma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Ardından gelen ekranın sol bölümünde bulunan Uyanırken parola gerektir yazısına tıklayınız. Aşağıdaki resimde kırmızı çizgi ile ilgili bölüm sizlere gösterilmiştir.

Windows 10 hızlı kapatma

  • Karşınıza gelen sayfada sistem bazı ayarları değiştirmenizi sizlere kapatacaktır. Bu ayarları açabilmek için Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir yazısına tıklayınız. www.andronova.net

Windows 10 hızlı açma

  • Ardından kapatma ayarları başlığı altında yer alan  Hızlı başlatmayı aç seçeneğinin başında bulunan kutucuğa tıklayınız.

bilgisayarı hızlı kapatma


Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 10:58

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak