Windows 10 mağazası açılmıyor ne yapmalıyım

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 kullanıcıları bu yeni işletim sisteminde bazı sorunlar yaşamaktadırlar. Bu sorunların başında Windows uygulamalarının bulunduğu mağazanın açılmamasıdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sistemi en çok kullanılan işletim sistemlerinden biridir. Özellikle ilk çıktığı dönemde ücretsiz olarak dağıtılması bu oranın artmasında çok etkili oldu. Ayrıca microsoft diğer işletim sistemlerini kullanan kullanıcılara güncelleme ile bir programcık yükledi. Aralıklarla ekranın sağ tarafında ücretsiz olarak windows 10 işletim sistemine bilgisayarlarını yükseltebileceklerini bildiren bir uyarı çıkmaktadır. Bu uyarı sayesinde ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olmuştur. Fakat bu işletim sisteminin yeni olmasıdan dolayı bazı hatalarda ortaya çıktı. Tabiki üretici firma Windows 10’da oluşan bu hataları gidermek için bazı ek güncellemeler yayınladı.Yayınlanan bu güncellemeler ile oluşan hatalar düzeltilmiş oldu. Bu hatalardan biride windows 10’da uygulamaların yer aldığı mağazanın açılmamasıdır. Mağaza sistemi Windows 10’da önemli bir yer edinmektedir. Çünkü işletim sistemine yükleyeceğiniz uygulamaları bu mağazadan indirmektesiniz. Bu haberimizde Windows 10 mağazası açılmadığı çalışmadığı zaman ne yapmanızı gerektiğini yayınlayacağız. Bu sorunun cevabını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Windows 10 mağazası açılmıyor ne yapmalıyım

Windows 10 mağaza sorunu ile ilgili şikayetlerin yayılmasından sonra Microsoft bu sorunu çözebilecek bir ek yazılım yayınladı. Şirketin yayınlanmış olduğu mağaza sorununu çözen yazılımı go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=268423 adresinden indirebilirsiniz.

Bu dosyayı yukarıdaki linkten indirdikten sonra bilgisayarınızda çalıştırınız. Bu uygulamayı çalıştırdığınızda aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Gelen bu ekrandan windows mağaza uygulamalarını seçiniz. Bu işlemden sonra ekranın altında bulunan ileri tuşuna basınız.

Windows 10 mağazası açılmıyor ne yapmalıyım

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki işlemi yaptığınızda bu hata giderici sorununuzu otomatik olarak bularak gidermeye çalışacaktır

mağaza açılmıyor ne yapmalıyım

mağaza çalışmıyor

windows 10 uygulama indirme sorunu

Yukarıdaki resimlerde sorun giderinin sorunu algılaması ve ilgili yazılımı yüklemesi gösterilmiştir. Bu işlemin bitmesinden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Bu işlemin size faydası ise işletim sistemine yüklemiş  olduğunuz bu ek yazılımların daha stabil çalışmasını sağlayacaktır.

Sorun giderici ile eğer mağaza sorununu çözüme kavuşturamazsanız microsoftun yayınlamış olduğu KB3081424 kodlu güncellemeyi indirerek kurunuz. Bu güncelleme bazen windows mağaza sorununu çözüme kavuşturmayabilir. Bunun için ilk olarak sorun gidericiyi çalıştırınız.


Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 13:22

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir