Windows 10 masaüstü simgeleri neden yok ekleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 işletim sisteminde ilk kurulumdan sonra masaüstünde en çok kullandığımız simgeler görünmemektedir. Peki bu masaüstü simgelerini nasıl açığa çıkarabiliriz ?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sistemi şuanda Microsoft’un en çok kullanılan sistemlerinden biridir. Şuan milyonlarca kullanıcısı olan bu işletim sisteminin çalışmasından bir çok kullanıcı memnundur. Bu kadar kısa sürede eski işletim sistemlerinin yerini almasının sebebi ise Windows 10’un ilk çıktığı dönemlerde ücretsiz olarak dağıtılmasıdır. Ayrıca Microsoft bilgisayarlara güncellemeler sırasında yüklemiş olduğu küçük bir yazılım ile de devamlı olarak bu sisteminin tanıtımını yaptı. Gelen bu tanıtımda ücretsiz olarak geçiş yapıp yapmayacağımız sorusu yer aldı. Bir çok kimsede bu soruya olumlu cevap vererek Windows 10 işletim sistemine geçiş yaptı.

Bu haberimizde Windows 10 işletim sistemi yeni kurduğunuzda ekranda görünmeyen simgeleri nasıl açığa çıkarıp görünür hale getireceğinizi anlatacağız.

Windows 10′ da masaüstü simgelerini çıkarma

Windows 10 simgeler neden yok? İşletim sistemini ilk kurduğunuzda ekranda  Bilgisayar, Geri Dönüşüm Kutusu, Kullanıcı Dosyaları, Ağ ve Denetim Masası simgeleri bulunmayacaktır. Bu simgeler ise bir bilgisayar kullanıcısının en çok kullandığı simgelerdir. Bu simgeleri ortaya çıkarmak için aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • İlk olarak windows ekranında boş bir alanda farenizin sağ tuşuna tıklayınız. Bu işlemden sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Bu bölümden  “Kişiselleştir” yazısına tıklayınız.
Windows 10 masaüstü simgeleri yok ekleme
Windows 10 masaüstü simgeleri çıkmıyor
  • Kişiselleştir” başlığına tıkladığınızda aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Bu ekrandan bir çok tema ayarınızı yapabilirsiniz. Fakat biz masaüstü simgelerini ortaya çıkarmayı anlattığımızdan bu konu ile ilgili bölümden devam edeceğiz. Bu bölümde yer lan  “Temalar” kısmına giriş yapınız.
Windows 10 masaüstü simgeleri neden yok
Windows 10 masaüstü simgeleri neden yok ekleme
  • Temalar bölümüne giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekranda simge ayarlarını yapabileceğiniz ve sağ kısımda bulunan seçenekler arasında yer alan Masaüstü Simge Ayarlarına tıklayınız. Bu işlemden sonra yine aşağıdaki resimde gördüğünüz ekran açılacaktır. Yan kısımda açılan bu pencerede Bilgisayar, Kullanıcı Dosyaları, Ağ, Geri Dönüşüm Kutusu ve Denetim Masası simgeleri yer almaktadır. Görünmesini istediğiniz simgenin yanında bulunan kutucuğu işaretleyerek Tamam tuşuna basınız.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir