Windows 10 misafir hesabı oluşturma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 işletim sisteminde misafir / ziyaretçi hesabı nasıl oluşturulur ? Windows 10'da ziyaretçi hesabı oluşturma adımları resimli olarak attık. Güvenli hesap oluşturma.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sistemini birden fazla kişi kullanıyorsunuz diğer kullanıcılara yerel hesap oluşturabilirsiniz. Açmış olduğunuz bu hesapları kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Bu şekilde kendi hesabınızı diğer hesaplara bulaşan virüslerden koruyabilirsiniz. Bu haberimizde ikinci windows kullanıcı hesabının nasıl oluşturulacağınızı anlatacağız. Aşağıdaki başlığın altındaki adımları takip ederek hesabınızı oluşturunuz.

Windows 10′ da misafir hesabı oluşturma

  • İlk olarak windows pencere + R tuşlarına basınız. Bu işlem sonucunda aşağıdaki çalıştır ekranı karşınıza çıkacaktır.       

Windows 10 misafir hesabı oluşturma

  • Açılan çalıştır ekranına netplwiz yazarak enter tuşuna basınız. Bu işlem sonucunda aşağıdaki ekran karşınıza gelecek. Bu ekranda Kullanıcılar ve Gelişmiş sekmeleri bulunmaktadır. Bu sekmeler içerisinde ilk kısımda bulunan Kullanıcılar sekmesine giriniz. Bu bölümde yer alan ekle yazısına tıklayınız. 

Windows 10 hesabı oluşturma

Bu işlemden sonra karşınıza kullanıcı penceresi açılacaktır. Bu bölüme sayfanın alt kısmında bulunan Gizlilik Bildirimi yazısının altında bulunan Microsoft hesabı olmadan oturum aç yazısına tıklayınız.

Windows 10 misafir hesap oluşturma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu adımdan sonra ise Kullanıcı ekle sayfasına ulaşmış olacaksınız. Bu bölümde iki farklı hesap oluşturma seçenekleri bulunmaktadır. Bu hesapların detayları ekranda gösterilmektedir. Microsoft hesabı ve yerel hesap olmak üzere hesaplar bulunmaktadır. Bu hesaplardan ekranın altında bulunan Yerel Hesap seçeneğine tıklayınız. 

hesap açma

Yeni açılan pencerede bulunan Kullanıcı adı ve parola bölümlerini doldurunuz. Parolanızı iki kere giriniz. Ayrıca parolanızı unutursanız hatırlayabileceğiniz bir ipucu yazınız. Bu işlemden sonra ekranın altında bulunan ileri tuşuna basınız.

hesap oluşturma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kullanıcı adınızı ve parolanızı belirledikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda açtığınız hesabın adını görebilirsiniz. Ekranın altında bulunan Son yazısına basarak pencereyi kapatınız.

Windows 10 misafir hesabı oluşturma

Kullanıcı hesaplarına girdiğinizde oluşturmuş olduğunuz hesabınızı rahatlıkla görebilirsiniz. Aşağıdaki resimde oluşturulan yerel bir hesap gösterilmektedir.

Windows 10 misafir hesabı oluşturma


Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 14:49

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.