Windows 10 sıfırlama aşamasında %99 da kalıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 işletim sistemini herhangi bir nedenden dolayı sıfırlamak istediğinizde eğer sıfırlama aşaması %99'da kalıyorsa ya da yarıda kalıyorsa bu haberimizi okuyunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 işletim sistemi bilgisayar dünyasında fırtınalar estirmeye devam ediyor. Özellikle Microsoft tarafından yüklenmesi için teşvik edilmesinden sonra milyonlarca makinada şuan windows 10 kullanılmaktadır. İlk çıktığı dönem firma bu işletim sistemini ücretsiz olarak dağıttı. Daha sonra Microsoft gelen bazı tepkilerden sonra işletim sistemi sadece lisanslı kullanıcılarına yükseltme imkanı verdi. Eğer Vista işletim sisteminden sonra çıkan herhangi bir işletim sistemine ait lisansınız varsa ücretsiz olarak windows 10’u yükleyebilmektesiniz. 

Ayrıca şirket vistadan sonraki işletim sistemlerine kişilerin bilgisi dışında yüklemiş olduğu küçük bir yazılım ile windows 10 kullanımını teşvik eden reklamlar yayınladı. Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde sıklıkla windows 10’a yükselt yazısını görmeyenimiz kalmamıştır. 

Bu haberimizde windows 10 işletim sisteminde sorun yaşayan kişilerin başvurduğu sıfırlama yönteminde yaşanan sorunu çözmeye çalışacağız.

Windows 10 sıfırlamada %99 takılı kaldı

Windows 10 sıfırlama aşamasında %99 da kalıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarınızda işletim sisteminizin yavaşlamasından dolayı veya herhangi bir virüs bulaşmasından sonra sıfırlama yöntemini windows 10’da uygulayabilirsiniz. 

Windows 10 işletim sisteminde sıfırlama yaparken karşınıza iki farklı seçenek çıkacaktır. Bu seçenekleri siz kendinize göre seçebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda önemli dosyalarınız yoksa her şeyi kaldır seçeneğini, önemli dosyalarınız varsa dosyalarımı sakla seçeneğini seçerek devam ediniz.

Bu aşamada her şeyi kaldır seçeneğini seçerseniz Windows 10 bilgisayarınızda yüklü bulunan sürücüler dahil bütün verilerinizi silecektir. Daha sonra işletim sistemi bilgisayarınız da bulunan donanımların sürücülerini yükleyecektir. Bu işlemi seçtiğinizde ise işletim sisteminin bu aşamaları yaparak her şeyi kaldırıp sıfırlaması yaklaşık olarak 3-4 saat sürmektedir.

Windows 10 işletim sisteminde sıfırlama aşamasında yüzde çubuğu ilerleyip %99’da takılı kalacaktır. Bundan dolayı uzun bir vakit yüzdenin bu rakamda kalması sizleri panikletmesin. Sakın bilgisayarınızı kapatmayın. Sıfırlama aşamasında bilgisayarınızı 3-4 saatlik sürenin, 2-3 saatini %99 aşamasında bekletmektedir.

Kısacası bu bir sorun değil, işletim sisteminin sıfırlama süresidir.


Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 15:05

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak