Windows 10 sürücü yükleme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Windows 10 işletim sisteminde bilgisayarınızda bulunan donanımların sürücülerini manuel nasıl yükleyebileceğinizi bu haberimizde yazılı ve görsel olarak paylaşmaya çalışacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows işletim sisteminde sürücü kurulumu aslında zor işlerden biridir. Özellikle eski işletim sistemlerinde bu işi yapmak hakikaten zordu. Microsoft Windows Xp’den sonra yavaş yavaş sürücü yüklem işini kolaylaştırmaya başladı. Windows 7, windows 8.1 gibi işletim sistemlerinde her ne kadar sorunsuz gibi görünse de sıkıntı yaşanılan donanımlar bulunmaktadır. Fakat şirket son çıkardığı işletim sitemi olan Windows 10‘da bu sorunu çözdüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.

Windows 10 işletim sistemini bir bilgisayara kurduğunuzda neredeyse bütün sürücüleri kendisi bulmaktadır. Ağda dahi olsa ağa bağlı makinaları kolaylıkla tanıyabilmektedir. Bu durum bir bilgisayar tamircisi için ne kadar iyi bir durum olduğunu tahmin edemezsiniz. Yalnız Windows 10 bazı donanımları internet bağlandığında veritabınından  çekebilmektedir. Buda belirli bir zaman alabilmektedir. Eğer siz bu zamanı beklemeden manuel olarak bu süreci hızlandırmak isterseniz veya yüklü olan bir donanımın güncel yazılımı olup olmadığını yine manuel olarak kontrol etmek isterseniz aşağıdaki başlığımız altındaki adımları uygulayabilirsiniz. 

Windows 10 sürücü yükleme

Windows 10 sisteminde yazılım yükleme ve güncelleştirme işlemlerini yazılı ve görsel olarak sizlerle paylaşacağız. İlk olarak bilgisayarınızın masaüstünde bulunan Bilgisayarım simgesine farenizin sağ tuşu ile tıklayınız. Sonra karşınıza gelen seçeneklerden Özellikler yazısına tıklayınız. Bu bölüm aşağıdaki resimde sizlere gösterilmiştir.

Windows 10 sürücü yükleme

Özellikler seçeneğine tıkladığınızda sistem ekranı karşınıza gelecektir. Bu ekrandan bir çok bilgiyi görebilirsiniz. Bilgisayarınızın özellikleri yazılımınızın orjinal olup olamadığı gibi bir çok bilgi bu ekranda bulunmaktadır. Ekranın sağ tarafında bulunan Aygıt Yöneticisine tıklayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 driver yükleme

Bu işlemi yaptığınızda ise karşınıza  bilgisayarınızda bulunan bütün donanımlar çıkacaktır. Bu ekrandan donanımlarınızı görebilir sürücülerini güncelleyebilirsiniz. Örnek olarak sizler için ekran kartını seçerek işlemelrimize devam edeceğiz.

Windows 10 sürücü bulma

Görüntü bağdaştırıcıları bölümüne tıkladığımızda ekran kartı karşımıza çıkacaktır. Eğer siz ilk defa bilgisayarınızı kurduysanız burada marka değil Microsoftun standart sürücüsü çıkacaktır. Karşınıza gelen seçeneğe farenizin sağ tuşu ile tıklayarak gelen ekrandan ilk sırada olan Sürücü Yazılımı Güncelleştir seçeneğine tıklayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 sürücü bulma

Bu işlemden sonra karşınıza son ekran olarak güncelleştirme veya sürücü yükleme ekranı gelecektir. Bu ekran aslında bütün windowslarda standart olarak aynıdır. İlk sırada windows veritabanından sürücüyü internet aracılığı ile alabilirsiniz. İkinci seçenekte ise eğer donanımınızın DVD’si varsa DVD üzerinden yüklemesini yapabilirsiniz.

Windows 10 sürücü bulma


Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 11:40

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir