Windows konum etkinliği nedir nasıl kapatılır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 8.1 ve Windows 10′ da konum etkinliği nasıl kapatılır? Microsoft, GPS ve diğer konum bilgilerini göndermesi. Konum etkinliği kapatma adımlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows bilgisayarda konum etkinliği nedir? Microsoft tarafından alınan konum bilgileri kimlik belirleme ya da sizinle ilerişim kurulması için alınmaz. Aynı zamanda konum bilgisi bilgisayarınıza bağlanmak için alınmamakta.

Windows’ ta yer alan uygulamaların sorunsuz çalışması için konuma bazen ihtiyaç olabiliyor. O an alışverişteyseniz size hatırlatma da bulunabiliyor. Gideceğiniz yer içim haritadan yakın yerleri gösterebiliyor.

Microsoft ve diğer uygulama üreticileri size sundukları özellikleri daha iyi kullanılması için bazı verileri toplar. Size yakın olan yerleri veya hava durumu uygulamasının sorunsuz çalışmasını sağlar. Bölgelere göre ön plana çıkacak önerilerde bulunur.

Windows 10′ da konum ayarlarını kapatırken aynı zamanda konum geçmişini de silebilirsiniz. Bağlantı yapıldığında Wi-Fi ağ cihazın MAC adresinide raporlayabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bizim önerimiz eğer konum gerektiren her hangi bir uygulama kullanmıyorsanız konum etkinliğini kapatınız.

Windows 8.1 konum etkinliğini kapatma

Denetim Masası / Tüm Denetim Masası Öğeleri / Konum Ayarları

Windows 8.1 konum etkinliğini kapatma 

Windows 10 konum etkinliğini kapatma 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 bilgisayarlardan: Windows penceresi / Ayarlar / Sistem / Bildirimler ve eylemler / Sistem simgelerini aç veya kapat. Konumu açma kapatma

Windows 10 Mobil telefondan: Windows simgesi / Ayarlar / Gizlilik / Konum

Windows 10 konum etkinliği kapatma 

Bilgisayardan konum etkinliğini kapattıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp ara ara kontrol ediniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.