Word nasıl şifre koyulur?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Ofis uygulamaları en çok kullanılan yazılımlar arasında yer almaktadır. Word belgesi oluşturduğunuzda nasıl şifre koyabileceğinizi adımlar halinde sizlere anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

sorunu cevaplamadan önce Ms Office’in bilinmesi gerekmektedir. İlk defa 1989 yılında Microsoft tarafından tanıtılan ve Windows ve Mac Os X işletim sistemleri için yapılmış ofis programları bütününe Ms Office denilmektedir. Ofis programları denmesinin en büyük nedeni ise Ms Office yazılım paketi olmasından kaynaklanmaktadır. İşletmelerin ofis içindeki tüm yazılımlarını bir arada toplayan program ücretli olup, Ms Office olarak adlandırılmaktadır.

Bilgisayarların her ortamda aktif olarak kullanılması bu programların bilinmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Ms Office’de kullanılan programlar nelerdir?

Kullanıcılar tarafından bilinmesi gereken konulardan bir de Ms Office Yazılım Paketinde bulunan programalardır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1- Word

2- Excel

3- Outlook

4- PowerPoint

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

5- Access

6- Front Page

7- One Note

8- Publisher

Bu programların her biri kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlanmış ve uygulaması yapılmıştır. Kullanıcılara Ms Office programları büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Programların öğrenilmesi

Bu programların en ince detayına kadar öğrenilmesi yazılım paketleri hakkında eğitim veren kurs merkezlerinde gerçekleşmektedir. Özellikle iş dünyasında Ms Office programlarının kullanılması ve bu programların en ince ayrıntılarına kadar bilinmesi kullanıcılara avantaj sağlamaktadır. İş dünyası dışında öğrenmek isteyenler ise, online seminerlerde ya da basılı yayınlardan öğrenerek kendilerini geliştirmektedirler.

Word’e şifre koyma

Çalışılan bir Bilgisayarda Word dosyalarının başkaları tarafından görülmesinin istenmediği durumlarda başvurulan bir işlemdir. Bunun için yapılacak ilk işlem Word dosyasını açmak ve Dosya menüsünden Farklı Kaydet seçeneğinin seçilmesidir. Açılan Farklı Kaydet penceresinin sağ üst köşesindeki Araçlar seçeneği tıklanmalıdır. Bu işlemden sonra Güvenlik Seçenekleri seçilmektedir.

Burada iki seçenek bulunmaktadır;

  • Açma parolası
  • Değiştirme parolası

Açama parolası, dosya açılışına parola konulmasını sağlamaktadır. Şifre girilmeden yazının görülmesi mümkün değildir. Değiştirme parolası ise, dosya içeriğinin değiştirilmesinin engellenmesi için kullanılmaktadır. Bir başka kullanıcı dosyayı açabilmekte fakat dosya üzerinde şifreyi bilmeden hiç bir işlem yapamamaktadır.Sonuç olarak, kullanıcı Word’te dosyalarını bu iki seçenekten biri ile şifreleyebilmektedir.


Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 16:45

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.