Xiaomi fabrika ayarları döndürme işlemi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Xiaomi yavaş çalışıyor, telefon donuyor veya açılıp kapanıyor şikayetlerinde ilk öneri hard format ve Xiaomi fabrika ayarlarına döndürme işlevi. Bu işlem nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Xiaomi fabrika ayarları, Xiaomi telefonlar kullanım sırasında ortaya çıkan sorunlardan dolayı çeşitli sorunlar yaratabiliyor. Telefona virüs girmesi, uzun süreli kullanımdan dolayı yavaşlama ve benzeri nedenlerle telefonun yavaşlaması telefon fabrika ayarlarına gidilerek çözülebiliyor.

Sıfırlama işlemini yapmak isteyen Xiaomi kullanıcıları menü üzerinden ayarlar sekmesine gitmeli ve ardından yedekle ve sıfırla sekmesini seçerek fabrika ayarlarına sıfırla, telefonu sıfırla ve her şeyi sil sekmesiyle sıfırlama işlemlerini tamamlamalılar.

Fabrika ayarlarına geri dönecek ve istersenizde Xiaomi hard reset yazımızla bu yöntemle işlem yaparsınız. Xiaomi kullanıcıları işleme başlamadan önce telefonlarının şarjlarının %50’den yukarı olmasına özen göstermeliler. Ama çoğunlukla yaptığımız testlerde çok az şarjda işlemin olduğunu gördük. Tabi bazı cihazlarda bu geçerli olmayabilir.

Xiaomi fabrika ayarlarına döndürme

Xiaomi fabrika ayarlarına nasıl döndürülür? Önerilen her iki adımda verilerin silineceğini unutmayın. Fabrika ayarı ile hard reset arasındaki en önemli fark bir cihaza imei atıldıysa h.resetlendiğinde, atılan imei silinecek olması.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Xiaomi ayarlarına girelim ve sırasıyla şu adımları takip ediniz;

  • Ek ayarlar
  • Yede​kle ve sıfırla
  • ​”Fabr​ika verilerine sıfırla
  • Telefonu sıfırla” (burada telefondaki dosyalar ve SD kart biçimlendirilecek)
  • Sonraki adım

Silinecek verilerde telefona kayıtlı telefon numaraları yani rehber, uygulamalar Whatsapp gibi, kayıtlı mesajlar, medya (gelen giden kayıtlı video fotoğraflar) ve e-posta hesapları.

Sahte SD kartı biçimlerdir nedir? Harici takılan hafıza kartına format atmak içinde kullanılmakta.

Xiaomi fabrika ayarları döndürme işlemiXiaomi fabrika ayarlarına döndürmexiaomi yedekle ve sıfırlaxiaomi telefonu sıfırla sahte sd kartı biçimlendir 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Xiaomi fabrika verilerine sıfırla ile performans

Telefonun yavaşlaması, ekranda kendiliğinden reklamlar çıkması ve telefonun virüsler nedeniyle zarar görmesi sorunlarına çözüm olan Xiaomi fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi, Xiaomi kullananların telefonlarını en iyi şekilde kullanmaya devam etmelerini sağlıyor.

Telefonda biriken ve yer kaplayan uygulama ve diğer verileri de silmeyi sağlayan Xiaomi fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapılmadan önce kullanıcılar önemli verileri yedeklemeliler. Fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra telefon ayarlarını yeniden yapan Xiaomi kullanıcıları üst düzey performansla telefonlarını kullanmaya devam edebiliyorlar.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.