YouTube bir hata oluştu daha sonra tekrar deneyiniz

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

YouTube "bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz" ve kısıtlı mod devre dışı bırakılması gerekebiliyor. Böyle bir probleme denk geldiniz mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir hata oluştu, daha çok Chrome’ dan video açılırken alınan uyarının diğer platformalarda çıkıyor mu diye bakmanız gerekebilir. Videoları açarken YouTube uygulamasına gidiyor ve “Yükleme hatası yeniden denemek için dokunun” yukarısında da “bu video kısıtlı mod etkinken kullanılamaz” sorunu yaşayanlar çözümü çok basit.

Bu haberde iki hatanın çözümünü aynı yazıda yayınladık. Çünkü sorunun genel nedeni aynı. Tabi bu hatalara farklı sorunlarda neden olabiliyor. Bu yazıda bunlardan da bahsedeceğiz. 

Chrome Youtube video açılmıyor

YouTube, şu an için dünyada en çok kullanılan video sitesi. Canlı yayın özelliği ile çok daha etkin kullanılmakta. 2-3 Yıldırda TV kanalları canlı yayınlarını YouTube üzerinden daha etkin  yayınlamakta. Bu hem YouTube işine geliyorum hemde televizyon kanallarının. Malum reklam geliri. TV kanalları hem normal reklamlarına haberler, maç yayını, filmlerde ve dizilerde yer verirken hemde Google’ nin reklamlarını yayınlayarak artı reklam geliri almakta. Şimdilikten kastımsa bazı platformlar videolar üzerinde daha etkin olmak için bazı yeniliklere gidiyorlar. Bunlardan biri olan Facebook’ ta çok etkin kullanıcı sayısına sahip.

Gelelim haberimizdeki sorun için gerekli adımları anlatalım. Yukarıdaki hataların nedeni YouTube ayarlarındaki bir seçeneğin açık olması. Bu seçenek “kısıtlı mod”.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

YouTube uygulamasında sağ üst köşede profil simgesine dokunun. Burası hesaplar kısmı. Buradan da “ayarlar” bölümüne giriyoruz. “Kısıtlı mod” yazan yerin yanındaki işareti kapalı duruma getiriyoruz. Böylelikle kısıtlı mod’ u devre dışı bırakmış oluyoruz.

Chrome youtube video açılmıyor

Kısıtlı mod nasıl kapatılır?

 YouTube bir hata oluştu çözümü

Bu hatanında hem kısıtlı mod kaynaklı olabiliyor hem de internet bağlantısı kaynaklı. İnternet hızınız düşükse ya da kablosuz wifi internet bağlantısının çekim güçü düşükse bu tarz hatalarla karşılaşılabiliyor. Smart TV, wifi adaptör kullanılan televizyonlarda, Android BOX cihazlarda, bilgisayar ve telefon / tabletlerde bu hata ile karşılaşılmakta. 

Wifi kablosuz ağı kontrol ettiğimde bağlantı görünüyor ve sinyal de iyi görünüyor diyen bazı kullanıcılara bu yazı net bir cevap niteliği taşıyacak. Evet sinyal var görünüyor. İnternet bağlı ve internette dolaşabiliyorsunuz. Ama sinyal seviyesi düşük olduğundan video oynatmata gücü yetmiyor. Bunu anlamanın basit yönü sorunlu bağlantı cihazından internet’ e girerek hız testi yapmanız. Hız düşük çıkacak. Kablosuz hız sorunu yaşayanların genelinde hız düşük olur. Sonra birde modem’ e yakın bir yerden hız testi yapınız. İkinci hız testini ister cep telefondan ister de bilgisayardan deneyiniz. www.andronova.net

Kablosuz bağlantı hız sorunu nasıl çözülür?

Önerilerimiz kesin çözüm sağlayacaktır. Ama hepsini teker teker denersiniz.

  • Modem kapalı alanda ise dışarı çıkarınız. Etrafında her hangi bir cisim olmasın.  Açık alanda kalsın.
  • Modeme bağlantı yapacağınız cihazda harici bir adaptör veya cihaz bağlıysa yani internet erişimini sağlayan bunu açık bir alanda tutunuz.
  • Modem arayüzüne girip kanal ayarını yükseltin. 11 veya 13 olarak değiştirebilirsiniz. Modem kapatılıp açılsın.
  • Eğer kablosuz bağlantı olmuyorsa şifreleme tiplerinden birine çekiniz. Örnek WPA / WPA2 gibi. Modemi kapatıp açınız. Birde kablosuz ağ adında Türkçe karakterler olmaması ve boşluk kullanılmaması gerekiyor. Örnek ü.
  • Modemin içerisine girerek kablosuz çekim güçü ayarlarını kontrol ediniz. 
  • Bazı modemlerin indirme ve yükleme değerleri düşüktür. Daha güçlü bir modem satın alınız.
  • Access point veya iletici / güçlendirici cihazlar deneyiniz.


Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2021, 18:40

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir