YouTube işlenen %0 işlenme sonlandırıldı video işlenemedi

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

YouTube' a video yüklerken işlenen %0 işlenme sonlandırıldı video işlenemedi hatası alanların çok uğraşmaması için kesin çözümleri hazırladık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

YouTube video atarken işlenen %0 yazıyor ve dakikalarca bu şekilde kalıyor ve baya bir süre sonrasında “İşlenme sonlandırıldı video işlenemedi” hatası çıkıyor. Bunun için bir kaç şeyin üzerinde duruyorlar ama çoğunlukla video formatıyla alakalı olabiliyor. Bu durum özellikle bilgisayarda ekran görüntüsü almak için veya video düzenlemek için kullanılan video programlarının kayıt ettiği formatla alakalı oluyor. Örnek sık kullanılan “Camtasia Studio” programını söyleyebiliriz.

YouTube işlenen %0 kalıyor mu işlem yapmadan önce kontrol edeceğiniz kısımlar için:

  • İnternet WiFi üzerinden ise kablolu denenmeli ve modemin kapatılıp açılmalı.
  • İnternet hızınızı kontrol etmeniz gerekir.
  • Başka bilgisayarla veya cihazlarla test ettiniz mi? (Tablet, cep telefonu…)
  • Çoklı tarayıcıyla test edilmeli ve gizli sekmeden de kontrol edilebilir.

Kaliteli videolar oluşturmak isteyenlerin video kalitesini yüksek tutmasından dolayı dosya boyutu MB veya GB ile ifade edilecek büyüklükte olabiliyor. Ne kadar yüksekse yükleme süresi o kadar uzun sürebiliyor. Tabi hız faktörü çok önemli ama dosya yapısınında ikinci bir problem olduğunu düşünüyoruz. Sıkıntılı taraf ise büyük dosya boyutlarında test işlemleri uzun sürmesi. 

YouTube video yüklenmiyor ise;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Kalite ve video süresinin aşırı uzun olmasından dolayı bazı durumlarda uzun süren veya hızın yetersiz olmasından dolayı.
  2. Videonun formatının uyumsuz olması veya sorun çıkarması. Örnek .trec ile büyük ihtimal sürekli uyarı alacaksınız.
  3. Varsa başka internet ağıyla işlem yapınız yoksa telefonun yeterli paketi varsa 4.5 G üzerinden video upload ediniz.
  4. Çok sık çıkmasa da dns hatalarının buna neden olduğu görülebilir. Sıkıntısız dns adresleriyle denenebilir.
  5. Kullanılan cihaz veya hesaba kısıtlama gelmiş olabilir. Belli bir dakika veya saat işlem yapmanız engellenebilir. Başka ağ, cihaz ve hesapla test edilebilir.

Tabi bunlar bizim düşündüklerimiz ve başımıza geldikten sonra yaptıklarımızdır. Daha düşük video boyutuna indirmek adına çözünürlüğü düşürenler olabiliyor. Bu iş görüyor ama görüntü de genelde bozulmalar oluyor ve bizim önerimiz aynı kalitelerde veya çözünürlükle oynamadan formatın değiştirilmesi yeterli olacak.

YouTube işlenen %0 işlenme sonlandırıldı video işlenemedi

Bazen yukarıdaki yazı belli bir süre bu şekilde kalıyor ve sonrasında ilerleyebiliyor. Tarayıcıyla alakalı olma ihtimaline karşın opera veya Windows 10′ un kendi tarayıcısı denenebilir.

youtube video yüklenmiyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 13:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.