YouTube kanalı nasıl şikayet edilir ?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Youtube video paylaşım sitesinde izlemiş olduğunuz ve sizi rahatsız eden bir videoyu nasıl şikayet edebileceğinizi bu haberimizde yayınlayacağız. Şikayet adresi!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Youtube video paylaşım sistemi ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan sitelerden biridir. Hemen hemen her gün her internet kullanıcısı Youtube  sitesini ziyaret etmektedir. Youtube  video paylaşım sitesinde herkes kendine göre bir video bulabilmektedir. Bazen bu kanalda izlemiş olduğumuz bazı videolar bizleri rahatsız edebilmektedir. Peki bizleri rahatsız eden bir videoyu Youtube sitesinde izlediğimizde site yetkililerine nasıl şikayet edebiliriz. Bu sorunuzun cevabını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

 Youtube kanalı şikayet etme

Youtube sitesinde izlemiş olduğunuz her videoyu şikayet etme hakkına sahipsiniz. Fakat Youtube her şikayetinize işlem yapmayabilir. Çünkü firmanın bu konuda belirli bazı kıstasları bulunmaktadır. Bu kıstaslardan herhangi birini ihlal eden bir videoyu veya kanalı şikayet ettiğinizde Youtube büyük bir ihtimalle işlem yapacaktır. Peki youtube için hangi videolar kaldırılma sebebidir ? Bu sorunuza maddeler halinde cevap vermeye çalışalım. Aşağıdaki saymış olduğumuz maddelerden herhangi birini barındıran video yayınladığınızda Youtube’un yayın politikasını ihlal etmiş olursunuz. Bundan dolayı Youtube videonuz veya kanalınız ile ilgili işlem yapacaktır. Sorun videonuz da ise sadece siteden silinir fakat kanalınızın genel yapısı bu yöndeyse kanalınız kapatılır.

  •  Taciz ve Siber Zorbalık
  •  Başkasının Kimliğine Bürünme
  •  Şiddetli Tehditler
  •  Çocukları Tehlikeye Atma
  •  Korunan Bir Gruba Karşı Nefret Dolu Konuşma
  •  Spam ve Hilekarlık

Yukarıdaki maddeler genel bir başlık oluşturmaktadır. Eğer bu maddeler içerisinde şikayet sebebiniz bulunmuyorsa en son bölümde yer alan seçeneği tıklayınız. Bu seçenek aşağıdaki resimde gösterilmiştir. “Sorunum burada belirtilmiyor” yazısına tıklayarak açılan bölüme şikayet sebebinizi yazınız. Ayrıca yukarıdaki maddelerden herhangi birini seçtiğinizde alt kısımda yine farklı seçenekler karşınıza çıkacaktır. Birazdan anlatacağımız örnekte bu durumu görebilirsiniz. Youtube’n ihlal maddelerini saydıktan sonra şimdide nasıl şikayet edebileceğinize geçelim.

İlk olarak youtube.com/reportabuse linkine tıklayınız. Karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran çıkacaktır. Bu ekrandan videonun ihlal etmiş olduğu seçeneği seçiniz. Bizler “Spam ve Hilekarlık” seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra gördüğünüz gibi alt kısımda bir çok seçenek açılacaktır. Buradan da “Hilekarlık/sahtekarlık” seçeneğini seçiyoruz. Tabiki bu seçenekleri biz kendimize göre yaptık. Sizde farklı bir seçenek seçerek youtube şikayette bulunabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son olarak ise sayfanın altında bulunan boşluğa şikayet edeceğiniz kanalın url’sini giriniz.

Youtube kanalı nasıl şikayet edilir ?


Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 20:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir