YouTube kısıtlı mod ağ yöneticiniz tarafından etkinleştirildi hatası

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Youtube kısıtlı mod ağ yöneticiniz tarafından etkinleştirildi ne demek diye merak edenleriniz için kısa açıklama ile birde kısıtlı modu kapatma adımlarına yer vereceğiz. İşlemlerde kapanmıyor sorunu oluşanlarında bugüne özel bir durum olup olmadığını araştırılması gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Youtube video sitesinde bulunan kısıtlı mod özelliği nasıl kapatılır bu haberimizde yayınlıyoruz. İşlemlerde aksaklık yaşayanların farklı bir cihazdan denemesini öneriyoruz. Artı farklı hesapla oturum açılarak kontrol edilebilir.

Youtube sitesine giriş yaparak izlediğiniz bazı videolar “Kısıtlı Mod, ağ yöneticiniz tarafından etkinleştirildi” hatası çıkarak açılmamaktadır. Eğer video izlediğinizde bu hatayı alıyorsanız aşağıdakileri dikkatli şekilde uygulamanızı öneririz. Buradaki adımları uygulayarak bu hatayı devre dışı bırakabilirsiniz.

Youtube kısıtlı mod nasıl kapatılır

Youtube sitesinde bir çok kategoride video yayınlanmaktadır. Bu içerikler arasında komik videolar, oyun, klipler ve haberler gibi bölümlerde bulunmaktadır. Bu kategorilerde bulunan videoların bazıları izleyiciler tarafından sakıncalı görünerek şikayet edilip sistemden kaldırılmaktadır. Tabi sizin için sakıncalı olanlar belki Youtube için böyle olmayacak.

İstemediğiniz şeylerle karşılaştığınızda ise geliştirici sizlere ekstra bir önlem sunmaktadır. Bu sisteme bir nevi Aile Filtresi diyebiliriz. Youtube ise bu sisteme kısıtlı mod demektedir. Bu sistemi aktif ettiğinizde ise özellikle aile bireylerinizi sakıncalı videolardan koruyabilirsiniz. Fakat normal dediğimiz bir videoda bu özelliğin aktif olmasından dolayı açılamayabilir. Bundan dolayı bu haberimizde kısıtlı modu açmayı ve kapatmayı anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kısıtlı modu açmak için aşağıdaki adımları uygulayınız;

  • Youtube hesabınıza giriş yapınız,
  • Herhangi bir youtube sayfasını açınız. Sayfanın en altına gittiğinizde Kısıtlı Mod bölümündeki açılır menüye ulaşacaksınız,
  • Bu tarayıcıda Kısıtlı Mod’u kilitle” seçeneğini menüden seçiniz,
  • Girmiş olduğunuz tarayıcıda kısıtlı modu aktif edebilmek için sizden tekrar şifrenizi isteyecektir,

Bu adımları uyguladığınızda kısıtlı modu bilgisayarınızda aktif etmiş olacaksınız. Kapatmak içinde aşağıdaki adımları uygulayınız.

  • Youtube sayfasının alt bölümüne giderek “Kısıtlı Mod: Açık“ı tıklayın,
  • Sonra karşınıza gelen “kapalı” seçeneğine dokunun,
  • Eğer Kısıtlı Mod’u kilitlediyseniz Kısıtlı Mod’ u devre dışı bırakmak için oturum açınız,
  • Oturum açımını gerçekleştirdikten sonra sayfanın altına giderek kısıtlı modu devre dışı bırakınız.
YouTube kisitli mod ag yoneticiniz 2
Kısıtlı mod kapanmıyor

Buton kendi kendine kapanıyor ise, güncelleme çıkmışsa belki bundan alakalı olma olasılığını değerlendirin. Oturumunuz açıksa çıkışa atınız.

Kısıtlı mod kapanmıyor ise

Google firmasının video paylaşım sitesi olan ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan sitelerden biridir. 14 Şubat 2005 tarihinde kurulan ve kurulduğu günden itibaren devamlı artan bir trendi bulunmaktadır. Neredeyse dünyanın bütün ülkelerinde en çok kullanılan video paylaşım sitesi olmuştur. İş böyle olunca ister istemez bazı aksaklıklarla karşılaşabiliyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir Beyefendinin yazdıklarını denemenizi öneriyoruz.

  • Turbo vpn veya başka bir uygulamayı kullanın,
  • Youtube hesabına girin, 
  • Sonra hesaptan çıkış yapın,
  • Tekrardan giriş yapınız ve son işlem kısıtlı modun kapatılması.

Yukarıdaki olmazsa bu seferde başka hesapla ve cihazla test etmeniz gerekiyor. Çok sık değiştirmeye çalışanların belli bir süre engellenebileceğini söyleyelim.

YouTube kisitli mod ag yoneticiniz 1
YouTube kısıtlı mod ağ yöneticiniz tarafından etkinleştirildi

Hesaplarda ve uygulamada çıkan problemler

Kullanıcıların yapmış olduğu aşırılık veya kurallara uyulmaması kaynaklı yaptırımların boyutuna göre erişiminiz engellenir. Örnek bir kısmı sadece videoları görüntülüyor ama ayarlardan bir kaçını kullanamayabilir. Geliştirici özellik kısıtlamasını uygulaması mümkün.

Yasaklama durumlarının testi için oturumu açık hesabın profiline girip bir şeyleri değiştirmeye çalışınız. İzin vermiyorsa iki nedenden biri var demek.

Android kullananlarda verilerin temizlenmesi işe yarayabilir. Bazen sistemin sorun çıkarmasında dolayı işe yaradığı zamanlar oluyor.

  • Uygulamalar alanına girin, Youtube bulun ve içeriğindeki seçenekleri çalıştırınız.

Yeni versiyonların yayınlandığından sonra, çıkan hatalarda biz önceki versiyona dönülmesini öneriyoruz. Normalde çoğu ağda ayı durum söz konusu. Kendi kendine düzelmeyen durumlarda denemelere başlayabilirsiniz. Sistem arızalarında tek deneyeceğiniz vpn olacaktır.

Yazımızı sonlandırmak için özet olacak bir kaç önemli hususla yazımızı tamamlayacağız. Satır aralarındaki önemli notları kaçırmamanızı öneriyoruz.

Geliştirici sistemlerinde arıza ya da güncellemelerin çıkmasıyla nadir önemli durumlar çıkabiliyor. Ülkemizde mi yoksa ülke dışında mı yaşandığını anlamak adına yardımcı bir programın kullanılmasını öneriyoruz.

Kişinin yanlış görmediği ama sistemin şüpheli gördüğü durumlar olabiliyor. Burada devreye benzer mesajları getirilebilir. Hiç hesabınızı ve uygulamayı kullanmadan bir süre geçmesi ile ortadan kalkacağını düşünmekteyiz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir