3D, 4D, 5D ve 6D ekran koruyucusu nedir?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung Galaxy, Note, Honor, Huawei veya iPhone telefonlarda 5D ve 6D ekran koruyucusu gerekli mi ve telefonu korur mu? Yazımızda özelliklerine kısaca değindik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı cep telefonları artık daha büyük bir hal almaya başlamıştır. Ekranın büyümesiyle birlikte, artık ekran camının korunması daha önemli bir hal almıştır. Artık her cep telefonu mağazasından rahatlıkla ekran koruyucu almak mümkündür. Kaliteli bir model bulmak isteyen kişiler genel olarak 3D, 4D, 5D ve 6D gibi çeşitlerle karşılaşmaktadır. Peki 3D, 4D, 5D ve 6D ekran koruyucularının özellikleri nelerdir?

Temperli cam özellikleri

Camın güçlendirilmesi literatürde temperli olarak ifade edilmektedir. Böylece kırılmaz bir cam özelliği kazandırılmıştır. Temperli cam, kırıldığında bile keskin yüzeylerin oluşmasını engeller. Bu yüzden de kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği bir cam koruyucu modelidir. Artık kıvrımlı modellerin ortaya çıkması, temperli cam modellerinin de artmasını sağlamıştır. Tabi ki kıvrımlı ekrana sahip modeller için, düz ekran koruyucuları kullanılmaz.

3D, 4D, 5D ve 6D ekran koruyucusu nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

5D ve 6D ekran koruyucularının özellikleri

Yeni nesil akılı telefon modellerinde kıvrımlı ekranlar kullanılmaktadır. Kıvrımlı ekranların ifade edilmesi için de …D gibi terimler literatüre girmiştir. Ekranların korunması için de, sürekli olarak yeni kırılmaz camlar üretilir.

3D, 4D, 5D ve 6D Ekran koruyucularının özellikleri, ekranların eğim derecelerine uygun olmalarıdır. 3D ve 4D gibi sayı değerleri, aslında ekranın derecesini ve koruma sertliğini ifade etmektedir. 5D ve 6D Ekran koruyucuları, kırılan camlardaki büyük parçaların çevreye zarar vermesini engeller. Aynı zamanda parmak izinin hassasiyetinin daha iyi şekilde çalışmasını sağlar. Bu yüzden kıvrımlı telefonlar için ekranlarında 5D veya 6D gibi ekran koruyucuları kullanmak doğru olacaktır.

Ek olarak alacağınız ekran koruyusunun kaliteli olmasına özen gösteriniz. Bazı ürünler ekranı çizebiliyor veya yeteri kadar koruyamayabiliyor.


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 03:15

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak