Access Point nedir ne işe yarar?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

İlk duyulduğunda Access Point nedir ve ne işe yarar demeyen çok saz kişi vardır. Herkesin kullanmadığı bu cihaz çoğunlukla iş yerlerinde tercih edilir. Aynı zamanda modemde diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İlk önce Access Point ne işe yarar buna cevap vererek Access Point nedir sorusunu da aradan çıkarmış olacağız. Bu cihazların bazılarında modem özelliği de bulunuyor. Yani hem sinyali genişletmede hem de internet bağlantısı sağlayabiliyor.

Access Point, bilgisayar, telefonda, Smart TV veya tabletleri internete bağlamak için aracı olan wifi sinyalini düzenlemek veya sabit tutmada önemli rol oynar. Özellikle modemin wifi sinyalinin yetersiz olduğu alanlarda ve kablolu bağlantıyı kablosuz bağlantıya çevirmede kullanılmakta.

Access Point şirketlerde ve firmalarda sıkça tercih edilen internet alanını genişletmeye yarayan özel cihazlar olarak kullanılır. Böylece internet konusunda eksik kalan alanlar da tamamlanarak elverişli bir şekilde internet ortamı elde edilir. Öyleyse kullanılan bu özel erişim noktası olarak bilinen Access Point nedir ne işe yarar? Birlikte inceleyelim.

Access Point nedir?

Erişim noktaları genel olarak büyük binalarda, ofislerde, geniş alanlarda, kablolu bağlantıyı ya da kablosuz bağlantıyı çevirmeyi sağlayan cihaz olarak adlandırılır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Erişim noktası adı kullanılan Access Point Ethernet kablosu üzerinden kablolu olan yönlendiriciye, anahtara bağlanır ve Wi-Fi sinyalini istenen kısma yönlendirir.
  • Böylece Access Point internet bağlantısını kablosuz yayına çevirme yeteneğine sahip olan kablosuz erişim noktası olmaktadır.
  • Bu cihaza internet erişimi sağlayan bütün cihazlara kablosuz ya da kablolu bir şekilde internet sağlamaktadır.
  • Bir firma alanına internet erişimi güçlendirmesi yapmak istediğinde bu alana erişim noktası olarak Access Point sistemi kurar.

Ardından bir Ethernet kablosu sunucu odasına yönlendirilebilir.

Access Point ne işe yarar?

Access Point kablolu olan interneti kablosuz internete çevirme özelliğinin yanı sıra sinyal tekrarlayıcı olarak da kullanılmaktadır. Access Point cihazlarında repeater modu genel olarak iç mekânlar da internet erişiminin sağlanması adına ya da kablo fazlalığı yaşanmaması adına alanlar içerisinde kullanıcılar tarafından tercih edilen bir özel cihazdır.

Bu cihazı çoğunlukla otellerde denk gelmiş olabilirsiniz. Orta düzeyde şirket ve de firmalarda da karşımıza çıkabiliyor.

TP-Link, Asus, Zyxel, Dark, Tenda, Everest ve HP gibi önemli markaların Access Point cihazları satılmakta. Hangisi daha iyi diye bir kavram paranıza göre değişmekte.

Access Point nedir ne işe yarar?Access Point ne işe yarar?


Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 18:10

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir